GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τεφτέρι και στον… Θάνατο! Στο περίμενε τα Γραφεία Τελετών της Ξάνθης

-Θα καταθέσει πρόταση για μείωση του τέλους ενοικίασης και αγοράς τάφου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  Πολυσέλιδα τεφτέρια με λίστες οφε...

-Θα καταθέσει πρόταση για μείωση του τέλους ενοικίασης και αγοράς τάφου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας 

Πολυσέλιδα τεφτέρια με λίστες οφειλών διατηρούν στο σύνολό τους τα Γραφεία Τελετών στην Ξάνθη, τα οποία όπως φαίνεται πλήττονται, έστω και εμμέσως, από την οικονομική κρίση και την οικονομική δυσπραγία των πολιτών. 

Το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της τελετής σε συνδυασμό με την πολύμηνη αναμονή για την καταβολή χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία, παρουσιάζονται ως οι βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης. 

Όπως επισημαίνουν επιχειρηματίες του κλάδου, το κόστος μιας κηδείας εντός της πόλης της Ξάνθης αγγίζει τα 1.000 ευρώ, ενώ στα γύρω χωριά οι τιμές παρουσιάζονται αισθητά πιο μειωμένες. Ένα Γραφείο Τελετών αναλαμβάνει από τη μεριά του τα έξοδα της κηδείας, και στη συνέχεια με διακριτικότητα, όπως τονίζουν ιδιοκτήτες Γραφείων Τελετών στην περιοχή, αναμένουν την αποπληρωμή τους από τους συγγενείς των θανόντων. 

Αναμονή ωστόσο που μπορεί να ξεπεράσει και τον έναν χρόνο, σε περιπτώσεις που οι συγγενείς παρουσιάζουν έντονη αδυναμία να αποπληρώσουν μόνοι τους το κόστος της τελετής και με τη σειρά τους περιμένουν την καταβολή χρημάτων από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. 

«Εμείς αμέσως μετά το τέλος της τελετής, εκδίδουμε τιμολόγιο το οποίο χορηγούμε στους συγγενείς ώστε με τη σειρά τους να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στα ασφαλιστικά τους ταμεία και να λάβουν χρήματα απ’ αυτά» σημειώνει ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών στην Ξάνθη, εξηγώντας ωστόσο πως «το πρόβλημα είναι ότι και τα ίδια τα ταμεία καθυστερούν πολλούς μήνες να δώσουν τα λεφτά. Μόνο το ΙΚΑ τα καταβάλει άμεσα, όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις και επειδή ο κόσμος έχει ζόρια δεν είναι λίγοι αυτοί που με τα χρήματα αυτά πληρώνουν άλλες υποχρεώσεις τους, όπως τη ΔΕΗ ή το τηλέφωνό τους, και εμείς μένουμε στο περίμενε».

Πρόταση για πιο φθηνούς… τάφους! 
Από τη μεριά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, και υπεύθυνου για τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων, κ. Αναστάσιου Θεοδωρίδη, έγινε γνωστό πως ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση του τέλους χρήσης και απόκτησης τάφων. 

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στην καταβολή του αντιτίμου, ωστόσο νομίζω ότι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι είναι καλό να κατεβάσουμε το τέλος» εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης. Όπως είναι γνωστό το κόστος χρήσης ή απόκτησης ενός τάφου ποικίλει και κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αυτός βρίσκεται.   

Δεν υπάρχουν σχόλια