GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι δημοτικοί αστυνομικοί που εξαιρούνται της κινητικότητας

Με επείγουσα εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών ορίζει τις εξαιρέσεις από την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στο πρόγραμμα κινητικό...

Με επείγουσα εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών ορίζει τις εξαιρέσεις από την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι από τις 23 Σεπτεμβρίου καταργείται η δημοτική αστυνομία, δηλαδή οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας». Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται, και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Από την κινητικότητα εξαιρούνται επτά κατηγορίες υπαλλήλων, οι οποίοι μετατάσσονται σε άλλες θέσεις στους δήμους τους.

Οι εξαιρέσεις:
    Ο υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α` 229), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3454/2006 (Α`75), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε.
    Ο υπάλληλος, του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
    Ο υπάλληλος, ο οποίος, δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως, ασκεί κατ` αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.
    Ο υπάλληλος, του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα δυνάμει του ν. 4172/2013.
    Ο υπάλληλος, ο οποίος έχει ορισθεί δικαστικός συμπαραστάτης δυνάμει δικαστικής αποφάσεως και συνοικεί με τον συμπαραστατούμενο ο οποίος έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.
    Ο υπάλληλος που υπηρετεί σε δήμο, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 11247/28.12.2012 «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών 2011 που αφορούν στον Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας» (Β` 3465/ 28.12.2012) έχει κάτω από 5.000 μόνιμους κατοίκους.
    Ο υπάλληλος που κατέχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα».

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «οι υπάλληλοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις των ανωτέρω περιπτώσεων, μετατάσσονται αυτοδικαίως, από τις 23.9.2013, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ή ειδικότητας με τον βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν αντιστοίχως ΠΕ Διοικητικού, ΤΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού ή ΥΕ συναφούς κλάδου ή ειδικότητας με διοικητικά καθήκοντα στο δήμο στον οποίο ανήκε η θέση τους πριν την κατάργησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια