GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Ραφτάδικο… στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επαναλειτουργώντας το Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, παρουσιάζει σε Πανελλήνια Πρώτη ,την προσεχή χειμερ...

Το  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επαναλειτουργώντας το Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, παρουσιάζει σε Πανελλήνια Πρώτη ,την προσεχή χειμερινή περίοδο, ένα αριστούργημα της σύγχρονης Γαλλικής δραματουργίας, Το Ραφτάδικο του Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ , σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη.

Πρόκειται για το πιο διάσημο έργο του σύγχρονου γαλλικού θεάτρου, που έχει τιμηθεί με σημαντικά θεατρικά βραβεία και παρουσιάστηκε  σε μεγάλα θέατρα πολλών χωρών. Η παγκόσμια δε επιτυχία του, καθιέρωσε  το δημιουργό του μεταξύ των πιο σημαντικών συγγραφέων του σύγχρονου θεάτρου.
Το Ραφτάδικο, μέσα από μνήμες  μας ταξιδεύει με χιούμορ και συγκίνηση, σ’ ένα λαβωμένο Παρίσι  όπως το άφησε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Είναι η μικρογραφία ενός κόσμου που, βιώνοντας την καθημερινότητα  ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. 

Όπως έγραψε  ο γνωστός θεατρικός κριτικός Ντομινίκ Ζαμέ: «…Τα χείλη γελούν και τα μάτια δακρύζουν. Ένα διαπεραστικό και συγχρόνως τρυφερό βλέμμα πάνω στον άνθρωπο και τα γεγονότα.»

Η παράσταση , με μια σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση , φιλοδοξεί ν’ αναζητήσει τις αναλογίες της μεταπολεμικής Γαλλίας με το σήμερα και να επαναπροσδιορίσει τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα                                                                                                                                                                       
Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια