GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ροδόπη: Προτιμούν την αγορά της Κεσσάνης για ψώνια!

-Παραγγέλλουν προϊόντα από την Τουρκία και τους τα φέρνουν στο σπίτι…   Εντονότερη είναι η εκροή καταναλωτών και τζίρου προς την Τουρκ...

-Παραγγέλλουν προϊόντα από την Τουρκία και τους τα φέρνουν στο σπίτι…  

Εντονότερη είναι η εκροή καταναλωτών και τζίρου προς την Τουρκία από την Κομοτηνή και τα χωριά της Ροδόπης, μιας και ο μισός πληθυσμός του νομού είναι μουσουλμάνοι, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν τα πάντα: από είδη σούπερ μάρκετ και προικός μέχρι χαλιά, κουφώματα και έπιπλα, σύμφωνα με τον «ΑτΚ».

Επιλέγουν συνήθως την Κεσσάνη, η οποία βρίσκεται σε βάθος 20 χλμ. από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και δευτερευόντως την Αδριανούπολη. Μάλιστα όπως λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Αντώνης Φραντζής, για τις εξορμήσεις των καταναλωτών της Ροδόπης προς την Τουρκία τουριστικά γραφεία οργανώνουν αυθημερόν εκδρομές για ψώνια κάθε Σάββατο, αλλά και σε περιόδους και μέρες που εμπορικά καταστήματα της γειτονικής χώρας κάνουν ειδικές προσφορές, τις οποίες, μάλιστα, διαφημίζουν με αφίσες αλλά και ραδιοφωνικά μηνύματα στην τουρκική γλώσσα. Οι τουρκικές επιχειρήσεις, μάλιστα, στην προσπάθεια τους να κερδίσουν καταναλωτές από τη Ροδόπη, επιστρατεύουν και το δέλεαρ της παράδοσης κατ’ οίκον! 

Παρότι η Τουρκία δεν είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι καταναλωτές φέρνουν τα πάντα, καθώς όπως τονίζει ο κ. Φραντζής, δεν γίνονται έλεγχοι στα τελωνεία. Επιπλέον, στα προϊόντα που εντοπίζονται να εισάγονται σε μεγάλες ποσότητες, οι δασμοί που επιβάλλονται είναι ελάχιστοι, αφού εξαρτώνται από την αξία του εμπορεύματος, το οποίο συνοδεύεται από παραστατικά που αναγράφουν ως τιμή κάποια σεντς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια