GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με το καλημέρα καταλήψεις στα Γυμνάσια της Ξάνθης!

-Κλειδωμένο βρήκαν το πρωί της Τρίτης το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, γονείς και καθηγητές  -Δεν συνεχίστηκε η κατάληψη, προχώρησαν σε αποχή οι μ...

-Κλειδωμένο βρήκαν το πρωί της Τρίτης το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, γονείς και καθηγητές 
-Δεν συνεχίστηκε η κατάληψη, προχώρησαν σε αποχή οι μαθητές 

Κλειδωμένο βρήκαν το πρωί της Τρίτης γονείς, καθηγητές και μαθητές το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης καθώς μια μερίδα μαθητών, κυρίως της Γ’ τάξης, αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη. 

Στην κεντρική είσοδο τις σχολικής μονάδες που βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές της πόλης είχε τοποθετεί αλυσίδα με κλειδαριά, ενώ από μπροστά τοποθετήθηκαν τρεις κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι δέθηκαν στην πόρτα για να αποτρέψουν την είσοδο. Παράλληλα σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητές έριξαν ξύδι τόσο στην είσοδο του σχολείου όσο και γύρω απ’ αυτό δημιουργώντας μια ιδιαίτερα άσχημη μυρωδιά.  

Μετά την παρέμβαση των καθηγητών οι πόρτες άνοιξαν, λίγο μετά τις 8.30, με τους μαθητές και τους καθηγητές να συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Εκεί ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστό στους μαθητές πως δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κατάληψη χωρίς να έχουν εκλέξει πρώτα 15μελές συμβούλιο και να έχει παρθεί σχετική απόφαση, ενώ από τη μεριά τους οι μαθητές αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματά τους. 

Η αποχή διήρκησε δύο περίπου ώρες, με τους μαθητής της Α’ τάξης να μην συμμετέχουν στο σύνολό τους σε αυτή, ενώ οι υπόλοιποι σταδιακά άρχισαν να επιστρέφουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε προηγηθεί στην αυλή του σχολείου μαθητές έπαιρναν τον λόγο και δια μικροφώνου αναφέρονταν στην κατάργηση και συρρίκνωση των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στην περιοχή, αλλά και στις ειδικότητες που χάνονται, τονίζοντας πως για αρκετούς εξ αυτών οι συγκεκριμένες ειδικότητες αποτελούσαν την πρώτη τους επιλογή για την μετέπειτα εκπαίδευση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκλογή 15μελόυς άμεσα, και μετέπειτα να εξεταστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τους, ενώ σε αντίστοιχες δράσεις φαίνεται πως προσανατολίζονται και άλλα Γυμνάσια της Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια