GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενδοσχολικές ανακατανομές για τις ελλείψεις στα ολοήμερα

Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για την ανάθεση έργου Oλες οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων περιλαμβάνονται σε εγκύ...

Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για την ανάθεση έργου

Oλες οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, «η συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος όλων των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), γίνεται σύμφωνα με την επιθυμητή ώρα αποχώρησης του μαθητή, όπως αυτή προκύπτει από τη σχετική αίτηση - δήλωση του γονέα/κηδεμόνα».

Κατά την κατανομή των τάξεων και την ανάθεση του διδακτικού έργου στους δασκάλους λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες του Ολοήμερου, ώστε να ορισθούν όσοι θα διδάσκουν αποκλειστικά στο Ολοήμερο και όσοι θα συμπληρώνουν σε αυτό μέρος του υποχρεωτικού τους ωραρίου, αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Στις περιπτώσεις έλλειψης εκπαιδευτικού συγκεκριμένης ειδικότητας γίνεται αντικατάσταση του διδακτικού αντικειμένου με άλλο για το οποίο υπάρχει διαθέσιμος αριθμός εκπαιδευτικών.

Στις περιπτώσεις έλλειψης εκπαιδευτικών Αγγλικής, οι ώρες προστίθενται στις ώρες του δασκάλου για την προετοιμασία και την ενισχυτική διδασκαλία στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

Στις περιπτώσεις έλλειψης εκπαιδευτικών ΠΕ 19 ή ΠΕ 20, οι δύο ώρες του διδακτικού αντικειμένου διατίθενται για άλλο διδακτικό αντικείμενο επιλογής, ενώ στις περιπτώσεις που ούτε αυτό καταστεί δυνατό, οι δύο ώρες προστίθενται στις ώρες του δασκάλου.

Πάντως, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν στη Διεύθυνση Σπουδών ΠΕ του υπουργείου Παιδείας μέχρι τις 15.10.2013 κατάσταση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων τα οποία με απόφασή τους δεν θα λειτουργήσουν ως Ολοήμερα για το σχολικό έτος 2013-2014, στην οποία θα αναφέρεται και ο λόγος αναστολής του Ολοήμερου Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια