GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκουπιδότοπος η Ξάνθη! Βρώμα και δυσωδία (+ΦΩΤΟ)

-Ενισχύθηκε με προσωπικό το Τμήμα Καθαριότητας. Πλένονται κάδοι, περισσότεροι εργάτες στους δρόμους -Δεν άντεξαν ούτε μια μέρα οι πολίτε...

-Ενισχύθηκε με προσωπικό το Τμήμα Καθαριότητας. Πλένονται κάδοι, περισσότεροι εργάτες στους δρόμους
-Δεν άντεξαν ούτε μια μέρα οι πολίτες να κρατήσουν τα σκουπίδια τους στα σπίτια 

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο κατάφεραν μέσα σε μια μόλις ημέρα να μετατρέψουν την πόλη της Ξάνθης οι κάτοικοι της, οι οποίοι προτίμησαν να αποθέσουν τα απορρίμματά τους στους κάδους, από το να τα κρατήσουν για μερικές ώρες στα σπίτια τους, δεδομένης και της 48ωρης απεργία που κήρυξαν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι. 

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης τράβηξαν χειρόφρενο στην αποκομιδή των σκουπιδιών συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και απέχοντας από τα καθήκοντά τους, ενώ το Τμήμα λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας. 

Ωστόσο πριν καλά, καλά προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο της απεργίας των υπαλλήλων οι κάδοι θύμιζαν χωματερές ενώ η βρώμα και η δυσωδία ήταν διάχυτες τόσο στα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης όσο και σε σχεδόν κάθε σοκάκι και γειτονιά αυτής. Οι κάδοι απορριμμάτων κατακλύζονταν από δεκάδες τόνους σκουπιδιών, με τις σακούλες των απορριμμάτων να σχηματίζουν μικρά βουνά και τους κατοίκους να συνεχίζουν να πετούν σκουπίδια.    

Πλύθηκαν πάνω από 300 κάδοι! 
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης προσφάτως ο δήμος προχώρησε στην πρόσληψη 20 εποχικών εργατών με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, μεταξύ των οποίων και πέντε οδηγοί απορριμματοφόρων, γεγονός που αναμένεται να λύσει κάποια από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στον καθαρισμό της πόλης.

«Μπόρεσα και έδωσα και άδεια στους μόνιμους υπαλλήλους του Τμήματος» εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης, τονίζοντας πως «πλέον έχουμε ξεκινήσει και τους καθαρισμούς των κάδων, έχουμε βγάλει πλυντήρια στους δρόμους και καθαρίσαμε πάνω από 300 κάδους απορριμμάτων. Μόλις πλυθούν όλοι θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος καθαριότητας». Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως «έχουμε και περισσότερο προσωπικό στους δρόμους για να καθαρίζει».






Δεν υπάρχουν σχόλια