GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πισωγύρισμα με ζημιές για τη Ζάχαρη, περιπλέκεται η διαδικασία πώλησης

«Πικρή» γεύση αφήνουν τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, καθώς από τροχιά κερδοφορίας, τόσο στον όμιλο, όσο κα...

«Πικρή» γεύση αφήνουν τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, καθώς από τροχιά κερδοφορίας, τόσο στον όμιλο, όσο και στην εισηγμένη, επέστρεψε σε ζημίες μετά φόρων, ύψους 10,73 εκατ. ευρώ και 9,80 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Αυτό το πισωγύρισμα -ουσιαστικά, δηλαδή, επιδείνωση κατά 13 εκατ. ευρώ περίπου στα αποτελέσματα μέσα σε ένα μόλις χρόνο- έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την επιχείρηση, δεδομένου ότι σε περίπου ενάμιση μήνα από τώρα, την 1η Νοεμβρίου, εκπνέει και η νέα προθεσμία, την 3η κατά σειρά που έχει ανακοινώσει ο ειδικός εκκαθαριστής, για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από κάθε ενδιαφερόμενο για την εξαγορά του 82,33% της ζαχαροβιομηχανίας, καθιστώντας την όλη διαδικασία- και κυρίως, την εξασφάλιση ικανοποιητικού αντιτίμου- ακόμη πιο δύσκολη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει και από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου, για την οικονομική χρήση 1η Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου του 2013, ο κύκλος των εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 161,19 εκ. ευρώ και είναι μειωμένος 8,05% έναντι της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών στην Σερβία AD FABRIKA SECERA "SAJKASKA" και AD FABRIKA SECERA "CRVENKA") ανήλθε σε 228,35 εκ. ευρώ, και παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 0,27% έναντι της περσινής χρήσης. Όσον αφορά σο Μικτό Περιθώριο Κέρδους της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 15,16%, έναντι 16,30% της περσινής χρήσης, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε 19,45% έναντι 23,24%.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων Προ Φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων, η Ε.Β.Ζ. Α.Ε., παρουσιάζει ζημίες 3,31 εκ. ευρώ, από κέρδη ύψους 10,63 εκ. ευρώ, πέρυσι και στον όμιλο σε μειωμένα κέρδη 11,08 εκ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 26,25 εκ. ευρώ, στην περασμένη χρήση. Τα Αποτελέσματα Προ Φόρων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. εξάλλου παρουσίασαν αύξηση των ζημιών, στα 11,37 εκ. ευρώ, από ζημίες 994 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης, ενώ για τον όμιλο οι ζημίες εκτοξεύτηκαν στα 11,29 εκ. ευρώ, από κέρδη 232 χιλ. ευρώ, στην περυσινή χρήση.

Τέλος τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας μετά φόρων παρουσίασαν ζημίες 9,80 εκ. ευρώ από κέρδη 2,32 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης, ενώ ζημίες 10,73 εκατ. ευρώ, από κέρδη 2,96 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, εμφάνισαν τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου. Σημειώνεται ότι η κλειόμενη χρήση επιβαρύνθηκε με έκτακτα έξοδα απομείωσης αξίας επενδυτικών ακινήτων, αναβαλλόμενης φορολογίας, καθώς και με προβλέψεις για ενδεχόμενες απομειώσεις απαιτήσεων.
Του Λεωνίδα Λιάμη
Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια