GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Στον πάγο”, και πάλι, η μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη

-Συνεχίζουν την αναστολή των δρομολογίων τα ταξί της Ξάνθης  -Άλλα τους είπε ο Καραλίδης, και άλλα είδαν μετά από λίγη ώρα στην εγκύκλ...

-Συνεχίζουν την αναστολή των δρομολογίων τα ταξί της Ξάνθης 
-Άλλα τους είπε ο Καραλίδης, και άλλα είδαν μετά από λίγη ώρα στην εγκύκλιο του Υπουργείου

Στην αναστολή των μαθητικών δρομολογίων προχωρούν για δεύτερη φορά μέσα στην πρώτη φετινή σχολική εβδομάδα τα ταξί της Ξάνθης χαρακτηρίζοντας ασύμφορη για τους ίδιους τη μεταφορά. 

Παρά το γεγονός πως το μεσημέρι της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια σύσκεψης των εκπρόσωπων των οδηγών ταξί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδη, οι πρώτοι έλαβαν διαβεβαιώσεις περί μη μείωσης του αριθμού των δρομολογίων αλλά και της αποζημίωσης των μεταφορέων, τα δεδομένα ανετράπησαν λίγες ώρες αργότερα.  

Πιο συγκεκριμένα μεσολάβησε η δημοσίευση της υπ' αριθμόν 19 εγκυκλίου (ΑΔΑ: ΒΛ9ΚΝ-Κ8Ψ) του Υπουργείου Εσωτερικών “Διαδικασία και προϋποθέσεις παράτασης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2013-2014 μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών”, η οποία μέσα από τις διατάξεις της ανέτρεψε τα δεδομένα της σύσκεψης, που είχε προηγηθεί.

«Οι διατάξεις της εγκυκλίου προβλέπουν τον μαθηματικό τύπο υπολογισμού των αποζημιώσεων των δρομολογίων βάση της νέας κοινής υπουργικής απόφασης 24001/11-06-2013 με συνέπεια να μειώνουν τις τιμές αποζημίωσης των δρομολογίων και να καθιστούν τη μεταφορά ασύμφορη» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Ξάνθης, εξηγώντας πως «για το λόγο αυτό βρισκόμαστε δυστυχώς στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνέχιση της αναστολής των μαθητικών δρομολογίων, εκτός αν προκύψει κάτι νεότερο από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα. Ζητούμε και πάλι συγνώμη από μαθητές και γονείς και τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια