GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με ναζιστικό χαιρετισμό παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς - Έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί

- Στις 13:10 έφτασε στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς  - Χρυσή Αυγή για πάντα, ο εθνικισμός θα νικήσει δήλωσε στο...

- Στις 13:10 έφτασε στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς 
- Χρυσή Αυγή για πάντα, ο εθνικισμός θα νικήσει δήλωσε στους δημοσιογράφους 
- Μίλησε για πολιτικές διώξεις και είπε: είμαι απολύτως ελεύθερος
- Σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου ο Παππάς είναι ο υπαρχηγός της οργάνωσης 
- Αναζητούνται ακόμη 10 άτομα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής 
- Τρεις από τους καταζητούμενους φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Από το πρωί του Σαββάτου όταν έγιναν οι συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των τεσσέρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής όλοι αναζητούσαν τον Χρήστο Παππά. Τον άνθρωπο που σύμφωμα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Μέχρι τις 13:10 το μεσημέρι της Κυριακής, ο βουλευτής του κόμματος ήταν άφαντος. Τότε, εμφανίστηκε ένα ταξί έξω από τη Γενική Ασφάλεια και από μέσα κατέβηκε ο Χρήστος Παππάς. 

Στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν, μίλησε για πολιτικές διώξεις της κυβέρνησης, είπε πως είναι απολύτως ελεύθερος και φώναξε "Ζήτω η Χρυσή Αυγή", σηκώνοντας το χέρι του, σε μια κίνηση που παραπέμπει ξεκάθαρα σε ναζιστικό χαιρετισμό. 

«"Προσέρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, δεν έχω τίποτα να κρύψω".Η κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις με μοχλό την ανεξάρτητη – κατά κάποιους- Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει. Ο ελληνικός λαός να μη σκύβει το κεφάλι», είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι για τις διώξεις κατά των μελών της Χρυσής Αυγής, είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα και θα επανέλθουμε. Η Χρυσή Αυγή δε λυγίζει. Χρυσή Αυγή για πάντα, ζήτω η πατρίδα».

Μπαίνοντας στη ΓΑΔΑ αποκάλεσε αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο είπε πως πάει να συμπαρασταθεί.
Στη συνέχεια, ο Χρήστος Παππάς πέρασε στο εσωτερικό του κτιρίου, πήγε στην φρούραρχο και της είπε να ειδοποιήσει κάποιον από την Αντιτρομοκρατική γιατί θέλει να παραδοθεί. 
Το απόγευμα, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα. 


Ψάχνουν ακόμη 10 άτομα
Μετά την παράδοση του Χρήστου Παππά έκλεισε ο κύκλος των συλλήψεων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά οι έρευνες συνεχίζονται, αφού οι αρχές αναζητούν ακόμη 10 άτομα, τρεις από τους οποίους φέρονται αν εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ο «σούπερ κοριός» της ΕΥΠ αποκάλυψε πως σχεδιάστηκε η επίθεση στην παρέα του Παύλου Φύσσα, πως Γιάννης Λαγός και Γιώργος Πατέλης βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία πριν και μετά τη δολοφονία και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να «κουκουλώσουν» το γεγονός πως ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.  Οκτώ από τους συλληφθέντες για τη υπόθεση της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση του Κερατσινίου, ενώ όπως αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά εκείνο το βράδυ, εκτός από τον άνδρα με το ξυρισμένο κεφάλι, βρίσκονταν και μια ή δυο γυναίκες. Μια από αυτές φέρεται να είναι είτε η γυναίκα του Πατέλη είτε η σύντροφος του Γιάννη Λαγού. 

Απολογούνται την Τρίτη Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος
Στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατούνται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους έχει απαγορευτεί να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ τους. 

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί τα άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα απολογηθούν επίσης και άλλοι 3 από τους συλληφθέντες ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για την Τετάρτη. 

Οι συλληφθέντες “δέθηκαν” από τον σούπερ κοριό της Αντιτρομοκρατικής που έχει καταγράψει εκατοντάδες αποκαλυπτικές συνομιλίες στις οποίες περιγράφεται η ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής και το διευθυντήριο που καθοδηγούσε τη δράση της. Οι πρωταγωνιστές συνδέονται ευθέως με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλα και τουλάχιστον δύο “ορφανές δολοφονίες” και δεκάδες απόπειρες δολοφονίας εναντίον αλλοδαπών και Ελλήνων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια