GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Προς τον Υπουργό Υγείας Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της ακολουθούμενης πολ...

Προς τον Υπουργό Υγείας

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής, όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής δικομματικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση της. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Αναισθησιολογικό Τμήμα έθεσε θέμα αναστολής των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο. Αιτία η αδυναμία του, να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο δουλειάς που συνεχώς αυξάνει, λόγω του σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης του τμήματος με το απαραίτητο προσωπικό, πέρα και των υπόλοιπων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε επιστολή του προς τα υπόλοιπα τμήματα, από τις 12 Οκτωβρίου 2013 και μετά, με τη λήξη της θητείας της επικουρικού αναισθησιολόγου, το Τμήμα μένει μόνο με τρεις αναισθησιολόγους (1 συντ Δ/ντή και 2 Δ/ντές) και ένα ειδικευόμενο. Σύμφωνα μάλιστα με τον αριθμό των εφημεριών που υποχρεούται ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί κάθε μήνα, καθώς επίσης τα ρεπό και τις υπόλοιπες άδειες, από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά θα υπάρχει μόνο ένας εφημερεύων γιατρός στα χειρουργεία. Με αποτέλεσμα  ένα μεγάλο μέρος των χειρουργικών επεμβάσεων να αδυνατούν να γίνουν ή να καθυστερούν για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνέπεια τη μετακίνηση των ασθενών και των οικογενειών τους σε άλλες πόλεις με τεράστια ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση ενώ όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν θα περιμένουν για μήνες σε λίστες αναμονής με μεγάλους κινδύνους για την υγείας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατο να εφημερεύει νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών χωρίς αναισθησιολόγο όπως και για την αντιμετώπιση επιπλοκών στους εσωτερικούς ασθενείς.

Η παραπάνω τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό έχει καταγγείλει το κόμμα μας, ότι η βάρβαρή αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που έχουν συνδιαμορφώσει στην ΕΕ κατά απαίτηση του κεφαλαίου στον χώρο της υγείας, έχει τραγικές συνέπειες στην ίδια την ζωή του λαού μας. Πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου και προστασία της υγείας του λαού δεν συμβιβάζονται. Η προστασία και η προαγωγής της υγείας του λαού μας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας και πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτό τον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για: 
Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει η πλήρης στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος και του Γ. Ν. Ξάνθης γενικότερα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. 

Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν, ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες.
Οι βουλευτές 
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου  

Δεν υπάρχουν σχόλια