GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

- Ποιές ελαφρύνσεις φέρνει το σχέδιο για τους φόρους στα ακίνητα και ποιοι απαλλάσσονται - Μειωμένος ο φόρος για τα ακίνητα με μικρή ή μ...

- Ποιές ελαφρύνσεις φέρνει το σχέδιο για τους φόρους στα ακίνητα και ποιοι απαλλάσσονται
- Μειωμένος ο φόρος για τα ακίνητα με μικρή ή μεσαία αντικειμενική αξία
- Αυξάνεται η φορολογία για ακίνητα σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία
- 20 οι συντελεστές αντί για 33

Ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες κατοικιών μικρής και μεσαίας αντικειμενικής αξίας και επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων φέρνει η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων το 2014 σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, για τα μικρής και μεσαίας αντικειμενικής αξίας ακίνητα ο φόρος θα είναι μειωμένος σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ αντίθετα αυξάνεται η φορολογία για τα ακίνητα σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία.

Το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει 20 συντελεστές αντί για 33, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, το οποίο είχε απορριφθεί από την Τρόικα, για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα εντός σχεδίου και 10 συντελεστές για τα αγροτεμάχια. Στόχος είναι η είσπραξη το 2014 περίπου 2,9 δισ. ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους προσδιοριστικούς παράγοντες ανάλογα με το είδος του ακινήτου.

Απαλλαγές
Σύμφωνα με το σχέδιο, εξαιρούνται από το φόρο όσοι έχουν εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ. Για την απαλλαγή πρέπει να πληρούνται και άλλα κριτήρια εκτός από το εισόδημα. Απαλλαγές προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις στις περιπτώσεις, για παράδειγμα, που ο συνολικός κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Σε κάθε περίπτωση, οι απαλλαγές είναι ετήσιες και θα πρέπει κάθε χρόνο οι ενδιαφερόμενοι να ζητούν την αναστολή της πληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια