GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μητέρα αυτιστικού παιδιού: «Θα πάρω το όπλο και θα κατέβω στο Υπουργείο»

-Οργή γονέων για τα σοβαρά κενά στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην Ξάνθη Θυμό και οργή ξεχειλίζουν οι γονείς των παιδιών με Ειδι...

-Οργή γονέων για τα σοβαρά κενά στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην Ξάνθη

Θυμό και οργή ξεχειλίζουν οι γονείς των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στην Ξάνθη για τα χρονίζοντα, όπως επισημαίνουν, προβλήματα που παρουσιάζει η Ειδική Εκπαίδευση στην περιοχή. 

Όπως είναι γνωστό και φέτος, όπως και πέρσι, στο σύνολο των Ειδικών Σχολείων της Ξάνθης καταγράφονται σοβαρά κενά εκπαιδευτικών, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων που παραμένει κλειστό από πέρσι λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

«Έτσι μου έρχεται να πάρω το όπλο και να κατέβω στο Υπουργείο. Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Πρέπει να φτάσει Οκτώβρης για να πάνε τα παιδιά μας σχολείο» σημειώνει στο ThrakiToday.com η κα Ε. Κ., μητέρα ενός 10χρονου αυτιστικού παιδιού στην Ξάνθη, τονίζοντας πως «έχω πάρει τηλέφωνο παντού για να κάνω παράπονα. Βέβαια στο Υπουργείο δεν σηκώνουν το τηλέφωνο». 

Ο αποδεκατισμός της Ειδικής Αγωγής στην περιοχή φέτος έφτασε μέχρι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με το ΚΚΕ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων, που κρατούν μακριά από την εκπαίδευση δεκάδες μαθητές της Ξάνθης. «Το παιδί μου πηγαίνει τώρα μια φορά την εβδομάδα στο σχολείο, το κατεβάζει ο πατέρας του και πηγαίνω εγώ μετά με το λεωφορείο και το παίρνω. Γίνεται και η μεταφορά με τα ταξί και το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο» εξηγεί η κα Ε.Κ.,  τονίζοντας πως «το σχολείο το βοηθάει πάρα πολύ στο να ηρεμεί. Κάνει δραστηριότητες εκεί, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά και το μεσημέρι που γυρνάει στο σπίτι είναι πολύ καλύτερα». 

Κατά το παρελθόν η ίδια απασχολούσε εκπαιδευτικό στο σπίτι, για πρόσθετη στήριξη, ωστόσο όπως αναφέρει «πλέον τα χρήματα δεν υπάρχουν. Για κάτι τέτοιο ήθελα 200 με 250 ευρώ τον μήνα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια