GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεφουσκώνει το απεργιακό μέτωπο στην Ξάνθη – μειώθηκαν οι απεργοί!

-Αυξάνονται οι αντιφασιστικές διαμαρτυρίες στην πόλη  Πτωτική πορεία ακολουθεί στο σύνολό του ανά κλάδο ο αριθμός των απεργών στην Ξάν...

-Αυξάνονται οι αντιφασιστικές διαμαρτυρίες στην πόλη 

Πτωτική πορεία ακολουθεί στο σύνολό του ανά κλάδο ο αριθμός των απεργών στην Ξάνθη, με το απεργιακό μέτωπο να ξεφουσκώνει, ενώ φαίνεται πως φουντώνουν οι αντιφασιστικές αντιδράσεις στην περιοχή μετά και τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι. 

Οι καθηγητές που έκοψαν το νήμα των κινητοποιήσεων το πρωί της Δευτέρας μπήκαν δυναμικά στο απεργιακό μέτωπο, συμμετέχοντας σε ποσοστό 91,6% στην απεργία και τις κινητοποιήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια ωστόσο και παρά το γεγονός πως το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης έλαβε απόφαση για πενθήμερη κινητοποίηση ο αριθμός των απεργών άρχισε να συρρικνώνεται. 

Την Τρίτη το ποσοστό των καθηγητών που απέργησαν ανήλθε σε 60%, ενώ την Τετάρτη σε 44%. Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη ξεκίνησε και η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με τους Δημοσίους Υπαλλήλους να συμμετέχουν δυναμικά την πρώτη ημέρα σε αυτή, ωστόσο τη δεύτερη ημέρα το ποσοστό των απεργών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. 

Στην περίπτωση των καθηγητών η συμμετοχή των απεργών την Πέμπτη άγγιξε το 30%, σε αντίθεση με τους δασκάλους της περιοχής οι οποίοι συμμετείχαν με ένα ποσοστό της τάξεως του 70% στην απεργία. 

Όπως είναι γνωστό, και έχει παρατηρηθεί άλλωστε και στο παρελθόν, πολλοί εκ των δημοσίων υπαλλήλων υπαναχωρούν γρήγορα μπροστά σε μια κινητοποίηση διαρκείας αναλογιζόμενοι το οικονομικό κόστος, σκέψη που έχει στηλιτευτεί πολλάκις από εκπροσώπους και συνδικαλιστές των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα των μαζικών κινητοποιήσεων ως μέτρο ανατροπής των δυσβάσταχτων και αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων η Κυβέρνηση. 

Στην Κομοτηνή το ποσοστό συμμετοχής των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία της Τετάρτης άγγιζε το 42,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, ενώ την Πέμπτη συρρικνώθηκε στο 29,3%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια