GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέο αρνητικό ρεκόρ στην Περιφέρεια ΑΜΘ οι παθόντες από τον ιό του Νείλου

Ευθύνες στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την έξαρση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου που καταγράφονται τις τελευταίες εβδο...

Ευθύνες στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την έξαρση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες την περιοχή, και δη στην Π.Ε. Ξάνθης και στην Π.Ε. Καβάλας, καταλογίζει με ανακοίνωσή της η αντιπολίτευση. 

Στο κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνεται το γεγονός πως παρά την πίεση που ασκήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια δεν κατέστη εφικτή η καταπολέμηση των κουνουπιών με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να τίθενται σε κίνδυνο οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ.  

«Πιέζαμε φορτικά την Διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ και τον κ. Γιαννακίδη, εδώ και τρία  σχεδόν  χρόνια, για τον ορατό κίνδυνο της υγείας των συμπολιτών μας από τον ιό του Νείλου. Απέτυχαν οικτρά στην καταπολέμηση, άφησαν πολλά ερωτηματικά πίσω τους» επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα τονίζεται πως «σε δέκα έξι ανέρχονται σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ  Ξάνθη, δηλαδή το 1/3  εκ των 49 κρουσμάτων πανελληνίως, εκ των οποίων 10 στην Ξάνθη, δηλαδή  περισσότερα από το 1/5 πανελληνίως. Νέα αρνητική επώδυνη πρωτιά. Συνάνθρωποι μας υποφέρουν, ταλαιπωρούνται αφάνταστα αυτοί και οι οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της περιφέρειας  και ο κ. Γιαννακίδης,  δίνουν επικοινωνιακές παραστάσεις για έργα του μέλλοντος, συνήθως δουλειά άλλων, που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε».

Παράλληλα ασκείται κριτική και στην απουσία ενημέρωσης από πλευράς της Περιφέρειας για τα συμπτώματα του ιού αλλά και τα μέτρα ατομικής προστασίας των κατοίκων, τονίζοντας μεταξύ άλλων  πως «σταθερά, όμως, πέρυσι και φέτος,  «ξεχνούν» τους παθόντες από τον ιό του Νείλου. Φέρονται σαν να μην γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Ούτε μια δήλωση συμπάθειας δεν είχαν την ευαισθησία να κάνουν για τους άτυχους διπλανούς μας, τηρούν στάση ένοχης σιωπής, που “τραυματίζει” το κοινωνικό σώμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια