GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης!

-Υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου σε αναισθησιολόγους -Στις 12 Οκτωβρίου λήγει η θητεία της επικουρικού αναισθησιολόγου  ...

-Υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου σε αναισθησιολόγους
-Στις 12 Οκτωβρίου λήγει η θητεία της επικουρικού αναισθησιολόγου 

Την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τις 12 Οκτωβρίου και μετά ζητά το Αναισθησιολογικό Τμήμα επικαλούμενο τη δραματική συρρίκνωση του προσωπικού. 

Σε επιστολή προς τα υπόλοιπα Τμήματα του Νοσοκομείου, η οποία κοινοποιείται στην 4η ΔΥΠΕ και την ΟΕΝΓΕ από τις 29 Αυγούστου, ζητείται από τις κλινικές του Νοσοκομείου , να μην προγραμματίζουν χειρουργεία από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά, αλλά και να φροντίσουν περιστατικά  που πρέπει να χειρουργηθούν, κάπως σύντομα (π.χ. καρκίνοι κλπ), να τα προωθούν εγκαίρως σε άλλα νοσοκομεία. 

Όπως γίνεται γνωστό, από τις 12 Οκτωβρίου 2013 και μετά, με τη λήξη της θητείας της επικουρικού αναισθησιολόγου κ. Αθανασίου, το Αναισθησιολογικό μένει με τρεις μόνο αναισθησιολόγους (1 συντ Δ/ντή και 2 Δ/ντές) και ένα μόνο ειδικευόμενο. 

Μάλιστα το ιατρικό προσωπικό εκτιμά πως δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον πρόθεση να καλυφθεί το κενό με νέα πρόσληψη επικουρικού ή μόνιμου ειδικού και ως εκ τούτου επισημαίνεται πως το Τμήμα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στον υπερβολικό όγκο δουλειάς, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται.

«Ο κάθε αναισθησιολόγος υποχρεώνεται να κάνει 10-11 εφημερίες τον μήνα (αμειβόμενος μόνο για τις  4), οπότε με τα ρεπό που δικαιούται, συν τις υπολοιπόμενες άδειες, καθημερινά, θα υπάρχει, από 12-10-13 και μετά, μόνο ο εφημερεύων στα χειρουργεία. Κατά συνέπεια, το τμήμα θα εξυπηρετεί μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή,  εξηγώντας παράλληλα πως «το Αναισθησιολογικό τμήμα αποτελεί την «καρδιά» του νοσοκομείου, διότι εξυπηρετεί, όλα τα  άλλα τμήματα και κλινικές και ο φόρτος που  του αντιστοιχεί είναι υπερβολικός για να διεκπεραιωθεί από 3 μόνο άτομα (τα 2 , μάλιστα , των οποίων, άνω των 60 ετών). Όσον αφορά δε στον ισχυρισμό, ότι πρέπει να μπουν πολλά χειρουργεία, για να παρουσιάσει έργο το Νοσοκομείο και να μη κλείσει, δεν είναι δυνατόν την ευθύνη και γι αυτό να την επωμισθούν μόνο τρεις άνθρωποι. Ο καθένας από την θέση του ας αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια