GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης

Στην καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής προχωρά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης με ανακοίνωσή τη...

Στην καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής προχωρά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει:

«Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου, όλο το πανελλήνιο έγινε μάρτυρας μιας σκληρής δολοφονίας ενός νέου συμπολίτη μας, από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μάρτυρες μιας απώλειας ζωής, η οποία υπάγεται στην “τραγική” λίστα των κοινωνικών-πολιτικών δολοφονιών, μιας κατηγορίας που τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνει.

Κάτι τέτοιο αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα για τη χώρας μας, και ξυπνάει μνήμες του εμφύλιου σπαραγμού, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί ορθά, πολύ βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πως η κοινωνία δεν θέλει άλλο αίμα, δεν αποδέχεται τη βία ως μέσο έκφρασης. Ας βάλουμε σήμερα μια τελεία στον διχασμό που προκαλούν τέτοια θλιβερά γεγονότα για να γίνει μια νέα αρχή, με ενότητα, αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη. 

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης, καταδικάζουμε την αποτρόπαια δολοφονική πράξη και καλούμε τον κάθε πολίτη και τον κάθε φοιτητή, να δράσει με σύνεση και λογική, αυτές τις δύσκολες ώρες. Επιτέλους πρέπει να απορριφτεί η βία ως τρόπος δράσης και αντιμετώπισης καταστάσεων, από όπου και αν προέρχεται, και πρέπει να απομονωθεί κάθε άκρο με εμφυλιοπολεμικές τάσεις.

ΥΓ. Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής ΚΣ στο Βόλο, η οποία συνδέει τη δράση μιας απολυταρχικής συμμορίας όπως η Χρυσή Αυγή με τη δράση της Δημοκρατικής και Πρωτοπόρας παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κρίνεται τουλάχιστον ως άστοχη και γεννά πολλά ερωτηματικά. 

Καλό είναι, σε κρίσιμες συγκυρίες όπως οι τωρινές, να αποφεύγονται οι προπαγανδιστικές μέθοδοι, που έχουν στόχο τα μικροπολιτικά συμφέροντα, διότι μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προβάλλει καθημερινά, τα τελευταία 35 χρόνια, τις δράσεις της και την ιδεολογία της, δείχνοντας στους φοιτητές και στην κοινωνία ποιος πραγματικά αγωνίζεται για την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού Πανεπιστημίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια