GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από κόμμα, κομμάτια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Ξάνθη!

-Έμειναν με γραφεία χωρίς γραφεία και δανεικές καρέκλες από συστεγαζόμενη καφετέρια -Δεν έχουν ούτε τηλέφωνο και ψάχνουν νέο χώρο να στε...

-Έμειναν με γραφεία χωρίς γραφεία και δανεικές καρέκλες από συστεγαζόμενη καφετέρια
-Δεν έχουν ούτε τηλέφωνο και ψάχνουν νέο χώρο να στεγαστούν 

Θυμηδία και έντονο προβληματισμό προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ξάνθη, το οποίο φαίνεται πως έχει γίνει… κομμάτια!

Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. στην Ξάνθη έφεραν στο προσκήνιο μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει εσωτερικά του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και τα οποία δημιούργησαν τις τελευταίες ημέρες μια εικόνα που επ’ ουδενί δεν θυμίζει ένα κόμμα σύμπνοιας και ηρεμίας, όπως μέχρι πρότινος.

Μεγάλη αποχή από τις εκλογές της Συντονιστικής 
Οι απανωτές παραιτήσεις δέκα εκ των αρχικά δεκαέξι υποψηφίων για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής λίγες μόνο ημέρες πριν την εκλογή διαδικασία προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και δημιούργησαν ερωτηματικά. 

Οι παραιτήσεις αυτές είχαν και ως αποτέλεσμα την καταγραφή μιας μεγάλης αποχής από την εκλογική διαδικασία την Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν συνολικά μόλις 54 μέλη του κινήματος στην Ξάνθη. Όπως είναι γνωστό δέκα υποψήφια μέλη απέσυραν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις εκλογές εκφράζοντας ενστάσεις επί της διαδικασίας, και πιο συγκεκριμένα καταθέτοντας έγγραφη αναφορά στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος επί μιας συγκεκριμένης υποψηφιότητας. 

Πρόκειται για τον κ. Κυριάκο Κεσίσογλου, ο οποίος από τη ΝΔ βρέθηκε στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απ’ όπου αποχώρησε για να επιστρέψει στη ΝΔ, συμμετέχοντας μάλιστα στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ξάνθης για την ανάδειξη συνέδρων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί, ενώ προσφάτως μεταπήδησε και πάλι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, θέτοντας υποψηφιότητα για τη νέα Συντονιστική Επιτροπή και καταφέρνοντας εν τέλει να εκλεγεί. 

Υπενθυμίζεται πως ακόμη και την ημέρα των εκλογών υπήρξε ακόμη μια παραίτηση, με τους τελικούς υποψήφιους να απομένουν μόλις πέντε στον αριθμό, και φυσικά να εκλέγονται όλοι, καθώς προέκυψε κώλυμα με τη συμμετοχή του κ. Γεώργιου Κατσαρίκα. 

Έμειναν με γραφεία, χωρίς γραφεία! 
Η προβληματική στη συνοχή του κινήματος τοπικά, καταδεικνύεται εμπράκτως από το γεγονός πως οι ΑΝ.ΕΛ. Ξάνθης έφτασαν σήμερα στο σημείο να έχουν μείνει με γραφεία χωρίς γραφεία, ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με δανεικές καρέκλες και τραπέζια από καφετέρια που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο με τους ΑΝ.ΕΛ. Ξάνθης.  

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό το κίνημα έχει μείνει και χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, ενώ κατά δηλώσεις μελών της νέας Σ.Ε. αναζητείται πλέον άλλος χώρος για τη στέγαση των γραφείων. Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα της διγνωμίας που επικράτησε αναφορικά με την επόμενη μέρα του κινήματος στην Ξάνθη, αλλά και τα πρόσωπα που θα συνθέτουν το αύριο των ΑΝ.ΕΛ. στην περιοχή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολιτευτές του κινήματος προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία, δηλώνοντας πως κρατούν αποστάσεις από τα οργανωτικά του κινήματος, ωστόσο είναι βέβαιο πλέον πως η νέα σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής προκαλεί προβληματισμό για την επόμενη ημέρα των ΑΝ.ΕΛ. στην περιοχή.  
Γιώργος Μαυρίδης
giorgosmavridis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια