GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ι. Μιχελάκης: «Το κράτος έπαψε πλέον να είναι ο μεγάλος μπαταχτσής»

Το κράτος έπαψε πλέον να είναι ο μεγάλος «μπαταχτσής», καθώς το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ε...

Το κράτος έπαψε πλέον να είναι ο μεγάλος «μπαταχτσής», καθώς το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Real fm.

Ο κ. Μιχελάκης, ανέφερε ότι «τα χρέη έχουν αρχίσει να αποπληρώνονται και εκείνο που χρειάζεται είναι να αυξηθούν οι ρυθμοί εξόφλησης», ενώ επισήμανε ότι στο υπουργείο Εσωτερικών, «γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να καλυφθούν τα χρέη των δήμων προς τους ιδιώτες».

Επίσης, τόνισε ότι «όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα του φετινού προϋπολογισμού, καθώς θα πρέπει να δούμε αν για πρώτη φορά θα έχουμε μετά από πολλά χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, αν θα μπορέσουμε για φέτος να καλύψουμε τις ανάγκες μας χωρίς να δανειστούμε». Και συμπλήρωσε ότι «από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί».

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην κινητικότητα, είπε ότι «αυτήν τη στιγμή κάνουμε αξιολόγηση δομών των δήμων. Υπάρχουν υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν υπερπληθώρα στελεχών και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν υπαλλήλους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια