GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εφορία: Θα ακυρώνει το ΑΦΜ όσων χρωστούν στο Δημόσιο

Στο...κυνήγι των εισπράξεων έχει επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επεξεργάζεται το σχέδιο της ακύρωσης του ΑΦΜ όλων όσων χρωστο...

Στο...κυνήγι των εισπράξεων έχει επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επεξεργάζεται το σχέδιο της ακύρωσης του ΑΦΜ όλων όσων χρωστούν στην εφορία, προκειμένου να τους αναγκάσει να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προβλέπει την προσωρινή απώλεια της φορολογικής ταυτότητας όλων όσων έχουν χρέη προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδώσουν ή να λάβουν φορολογικά στοιχεία, επιδιώκοντας να προσέλθουν οι οφειλέτες στο Δημόσιο και να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αναφέρει το capital.

Εκτός από τον αποκλεισμό από την αγορά για τους οφειλέτες του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει και μια σειρά συμπληρωματικών μέτρων προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ορισμένα από αυτά τα μέτρα να είναι:

Η άμεση κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. Η κατάσχεση θα γίνεται το αργότερο σε 18 ημέρες από την έκδοση του σχετικού κατασχετηρίου.

Η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση προγραμμάτων πλειστηριασμού ακινήτων των οφειλετών.

Οι συνεχείς ενοχλήσεις προς τους οφειλέτες με αποστολή SMS, e-mails και τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι ενοχλήσεις θα γίνονται μέσω του call center.

Οι διαδικασίες εξπρές για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας σε Ελλάδα και εξωτερικό οφειλετών με σημαντικού ύψους ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές.

Η επιτάχυνση διαδικασιών συμψηφισμού με ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ και εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια