GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με έκπτωση 80% πραγματοποιείται η τακτοποίηση αυθαιρέτων στη Θράκη

Χιλιάδες αιτήσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων δέχθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τους πολίτες να σπεύδουν ν...

Χιλιάδες αιτήσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων δέχθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τους πολίτες να σπεύδουν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για την τακτοποίηση των κατασκευών τους. 

Στην περίπτωση της Θράκης, αποκαταστάθηκε η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων, μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με βάση το άρθ. 17 του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, καθώς και το παράρτημα του νόμου στο οποίο δεν αναφέρθηκε ότι η ρύθμιση αφορά όλους τους πολίτες – κατοίκους της Θράκης και όχι μόνον τους παλιννοστούντες ομογενείς και τους μουσουλμάνους.

Έτσι στη Θράκη, όσοι θα επιχειρήσουν την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, θα καταβάλουν ως τίμημα το 20% του συνόλου που προκύπτει με βάση τους υπολογισμούς που γίνονται από τις ρυθμίσεις του νόμου σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα υπάρξει δηλαδή, μια μείωση  της τάξης  80%.

Στο μεταξύ, συνεχίζει να ισχύει η δυνατότητα τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σε εκτάσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν  τίτλους κυριότητας, οι οποίοι όμως πλέον έχουν τη δυνατότητα να αποδεικνύουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς με άλλα παραστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια