GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προκαταβολή σύνταξης σε 7.634 νέους συνταξιούχους του Δημοσίου

Πιστωθηκε την Τρίτη, σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία μετά το Μάρτιο του 2013 η προβλεπόμενη προκαταβολή σύ...

Πιστωθηκε την Τρίτη, σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία μετά το Μάρτιο του 2013 η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Σύμφωνα με το in.gr, ο αριθμός αυτός των υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι υψηλότερος κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου, οπότε και είχαν λάβει την προκαταβολή 4.752 υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους 7.843 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2013, προκαταβολή σύνταξης θα λάβει το 97,3% αυτών.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει, παράλληλα, ότι η εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά στην προκαταβολή της σύνταξης, η οποία είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει σχεδόν πλήρως ομαλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια