GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπουργείο Παιδείας: «Αναστολή λειτουργίας 7 μειονοτικών στην Ξάνθη»

-Σε απάντηση του προς τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπ. Παιδείας κάνει λόγο για ολιγάριθμες σχολικές μονάδες  -Ο Βουλευτής ζήτησε να πληροφο...

-Σε απάντηση του προς τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπ. Παιδείας κάνει λόγο για ολιγάριθμες σχολικές μονάδες 
-Ο Βουλευτής ζήτησε να πληροφορεί εάν υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης της απόφασης

Στην αναστολή λειτουργίας επτά μειονοτικών σχολείων της ορεινής Ξάνθης προχωρά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον αρμόδιο Υπουργό να αποδίδει την απόφαση αυτή στην περιορισμένη οργανικότητα των υπό προσωρινή αναστολή σχολείων (στο σύνολό τους διθέσια) καθώς και το ολιγάριθμο των φοιτούντων μαθητών. 

Το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων είχε φτάσει στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ζητώντας να ενημερωθεί για το σκεπτικό της απόφασης αλλά και τις ενέργειες του Υπουργείου για τη μεταφορά των μαθητών στις νέες σχολικές μονάδες. 

Σε απάντησή του ο Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επισημαίνει πως τα εν λόγω σχολεία γειτνιάζουν με άλλα πολυθέσια, στα οποία παρέχεται εκπαίδευση με ποιοτικότερους όρους ενώ παράλληλα τονίζει πως η μεταφορά των μαθητών στις νέες σχολικές μονάδες θα πραγματοποιείται απρόσκοπτα.   

«Αναφορικά με τη φοίτηση, μετακίνηση και μεταφορά των μαθητών που προέρχονται από μειονοτικά σχολεία που έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή, θα ισχύουν τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί για όλους τους μαθητές που φοιτούν στα δημόσια σχολεία ανά την επικράτεια σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, με την ευθύνη της πολιτείας και χωρίς καμία επιβάρυνση για τις οικογένειες των μαθητών» επισημαίνει στο κείμενο της απάντησής του ο Υπουργός, τονίζοντας πως «για τους εκπαιδευτικούς που προέρχονται από το τουρκόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολικών μονάδων που τελούν υπό προσωρινή αναστολή προβλέπεται να υπηρετούν σε άλλες σχολικές μονάδες της μειονοτικής εκπαίδευσης (κατά προτεραιότητα της περιοχής τους). Οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από το ελληνόφωνο πρόγραμμα τοποθετούνται σε σχολικές μονάδες είτε της μειονότητας είτε της γενικής εκπαίδευσης σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο». 

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ερωτημάτων που είχε θέσει ο κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν στον Υπουργό ήταν και το εάν υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης της απόφασης για την αναστολή προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα συγκεκριμένα σχολεία, κάτι που αποκλείστηκε από πλευράς του Υπουργείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια