GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατάληψη στο 4ο Λύκειο Ξάνθης-Κτηριακό και νέο Λύκειο τα αιτήματα!

-Σε αναβρασμό οι σχολικές μονάδες της περιοχής τις τελευταίες ημέρες  Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές του 4ου Γ...

-Σε αναβρασμό οι σχολικές μονάδες της περιοχής τις τελευταίες ημέρες 

Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, με κύριο αίτημά τους την επίλυση του χρόνιου κτηριακού προβλήματος του σχολείου αλλά και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές που εφαρμόζει το Υπουργείου Παιδείας στα Λύκεια της χώρας. 

Οι μαθητές, που αν και δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην εκλογή 15μελούς συμβουλίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, κλειδώνοντας με αλυσίδες και λουκέτα την κεντρική είσοδο του σχολείου, ενώ παράλληλα μπροστά απ’ αυτή τοποθέτησαν και έδεσαν δύο κάδους απορριμμάτων. 

Όπως έγινε γνωστό, μια μερίδα μαθητών αρχικά αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη, πράξη ωστόσο που βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία των μαθητών, με τους ίδιους να επιτρέπουν ωστόσο στους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο κτήριο του σχολείου. Οι μαθητές παρέμειναν στον προαύλιο χώρο και λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι η κατάληψη έληξε και η πόρτα άνοιξε, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται μαθήματα. 

Από την πλευρά των μαθητών έγινε γνωστό πως τα αιτήματα της κατάληψης σχετίζονταν αρχικά με την αναζήτηση λύσης για την αντιμετώπιση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος του σχολείου, το οποίο δεν διαθέτει δικό του κτήριο αλλά φιλοξενείται σε άλλο σχολείο στην περιοχή της Νεάπολης. 

Παράλληλα, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη αντιδρώντας, όπως επισημαίνουν, στις αλλαγές που εφαρμόζει το Υπουργείου Παιδείας στα Λύκεια όλης της χώρας, και πιο συγκεκριμένα στις εξαντλητικές εξετάσεις στις οποίες καλούνται πλέον να υποβάλλονται ήδη από την πρώτη τάξη του Λυκείου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου έχουν προχωρήσει επανειλημμένως σε κινητοποιήσεις, καταλήψεις, πορείες και διαμαρτυρίες για το στεγαστικό του 4ου Λυκείου. 

Από την αρχή της εβδομάδας επικρατεί έντονος αναβρασμός στους μαθητικούς κόλπους της περιοχής οι οποίοι φαίνεται πως προσανατολίζονται στην επιλογή των κινητοποιήσεων, με τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου να επιχειρούν κατάληψη το πρωί της Τρίτης, η οποία δεν καρποφόρησε και τελικώς επιλέχθηκε η δίωρη αποχή από τα μαθήματα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια