GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



400 στρέμματα στάχτη ο απολογισμός της Πυρκαγιάς στη Γκιώνα

Συνολικά 400 στρέμματα μικτής βλάστησης (χόρτα και δρυς) παραδόθηκαν στις φλόγες την περασμένη Πέμπτης στη Γκιώνα Ξάνθης.  Σύμφωνα με ...

Συνολικά 400 στρέμματα μικτής βλάστησης (χόρτα και δρυς) παραδόθηκαν στις φλόγες την περασμένη Πέμπτης στη Γκιώνα Ξάνθης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση της περιοχής Γκιώνα  και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των νότιων ανέμων.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο στις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης, αφού ωστόσο είχαν καεί 400 στρέμματα γης. 

Στην κατάσβεση συμμετείχαν συνολικά δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι επτά πυροσβεστικούς υπαλλήλους, δύο υδροφόρες Δήμων, δύο πυροσβεστικά οχήματα της Αντιπεριφέρειας, ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Αβδήρων, ένα χωματουργικό μηχάνημα και πολλοί απλοί πολίτες που μόλις είδαν τον έντονο καπνό έσπευσαν να βοηθήσουν. 

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αυτή να ξεκίνησε από κάποια απροσεξία οδηγού που πέταξε το τσιγάρο του στον δρόμο, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η φωτιά ξεκίνησε από τη μεριά του δρόμου και στη συνέχεια επεκτάθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια