GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταστροφή: 300 λίτρα πετρέλαιο χύθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης!

Αρνητική εξέλιξη έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας εργασίας διάλυσης σκάφους στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς 300 περίπου ...

Αρνητική εξέλιξη έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας εργασίας διάλυσης σκάφους στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς 300 περίπου λίτρα πετρέλαιο χύθηκαν στη θάλασσα. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μηχάνημα τεμαχισμού ξεκίνησε τη διαδικασία κοπής στο πρυμναίο τμήμα του Υ/Γ σκάφους «ΝΙΚΗ» Ν. Καβάλας και πετρέλαιο diesel χυνόταν στην προβλήτα του λιμένα. 

Η διαρροή έγινε αντιληπτή δυτικά της ιχθυόσκαλας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης το οποίο και προχώρησε στη σύλληψη του 62χρονου εκπρόσωπου της ανάδοχης εταιρίας του έργου διάλυσης του σκάφους. 

Υπολογίζεται ότι  περίπου τριακόσια λίτρα πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα, από τα οποία τα εκατόν πενήντα σε έκταση 80μ. μήκους και 60μ. πλάτους διασκορπίστηκαν και αυτοδιαλύθηκαν και τα άλλα
εκατόν πενήντα εγκλωβίστηκαν στην προβλήτα και απορροφήθηκαν από απορροφητικά υλικά, τα οποία διέθεσε ο 62χρονος εκπρόσωπος.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια