GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέο αρνητικό ρεκόρ! 16 κρούσματα του ιού του Δ. Νείλου στην Ξάνθη

Σε 16 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Ξάνθης, η οποία καταγράφει αρνητικό ρεκόρ και φέτος...

Σε 16 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε. Ξάνθης, η οποία καταγράφει αρνητικό ρεκόρ και φέτος στον αριθμό των παθόντων, αριθμώντας πλέον τα περισσότερα κρούσματα απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μετά την Αττική.

Από τα 16 συνολικά κρούσματα, οι έξι ασθενείς παρουσίασαν εκδήλωση του ιού από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι δέκα όχι, ενώ γεωγραφικά κατανέμονται ως εξής: πέντε στον δήμο Ξάνθης, πέντε στον δήμο Αβδήρων και έξι στον δήμο Τοπείρου.

Σχεδόν το 1/3 των κρουσμάτων πανελλαδικώς εντοπίζεται μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία αριθμεί 25 ασθενείς σε σύνολο 78 πανελλαδικώς. Στην Καβάλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε εννιά, ένα εξ αυτών στον δήμο Καβάλας και τα υπόλοιπα στον δήμο Νέστου. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί και ένας θάνατος μιας ηλικιωμένης γυναίκα από τη Γενισέα του δήμου Αβδήρων Ξάνθης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία αντιμετώπιζε συνυπάρχοντα οξεία προβλήματα υγείας ωστόσο προσεβλήθη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια