GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



150 ποδηλάτες στους δρόμους της Ξάνθης για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο!

-Απών και απ’ αυτή την δράση ο δήμος Ξάνθης…  Με τη συμμετοχή  150 και πλέον ποδηλατιστών, γιορτάστηκε η «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκί...

-Απών και απ’ αυτή την δράση ο δήμος Ξάνθης… 

Με τη συμμετοχή  150 και πλέον ποδηλατιστών, γιορτάστηκε η «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στην Ξάνθη, το πρωί της Κυριακής.

Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, μετά από πρόσκληση του ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος», στις 11.00 το πρωί. Αρχικά προμηθεύτηκαν χαρτόνια και συνδετήρες (προσφορά του ΕΒΕ Ξάνθης) προκειμένου να τα τοποθετήσουν στις ρόδες και να δώσουν μεταξύ άλλων κι ένα «ηχηρό» μήνυμα στο πνεύμα του εορτασμού.

Για περισσότερη από μια ώρα οι ποδηλάτες περιπλανήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης παρακινώντας τους πολίτες να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να κυκλοφορήσουν με ποδήλατα. 

«Η σωματική και ψυχική υγεία, η διασκέδαση και η ήπια άθληση, προβλήθηκαν ως αρετές και συνέπειες της ενασχόλησης με το ποδήλατο, που εκτός των άλλων υπόσχεται να χαρίσει την ποιότητα ζωής που ζητά πλέον ο σύγχρονος άνθρωπος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο «Πήγασος». 

Τα μέλη του Συλλόγου μάλιστα σχολίασαν αρνητικά την παντελή και «εκκωφαντική» απουσία του δήμου Ξάνθης από οποιαδήποτε δράση για την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», την ίδια στιγμή που γειτονικοί δήμοι στις όμορες πόλεις είχαν διήμερες εκδηλώσεις και εορτασμούς με ποικίλες δραστηριότητες και πρόσωπα (βλ. Καβάλα – Χειμωνέτος π. πρωταθλητής ποδηλασίας, Κομοτηνή παιχνίδια και δράσεις από τον δήμο στους ποδηλατοδρόμους, Αλεξ/πολη κα).

«Η Πανελλήνια ανάπτυξη και άνθηση του δημοφιλούς δίτροχου που έχει αγκαλιάσει όλες τις πόλεις, αργεί φαίνεται να φτάσει ακόμη στην Ξάνθη και να ζεστάνει την διάθεση των δημοτικών αρχόντων μας» τονίζεται με νόημα στην ίδια ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια