GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



14 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

-Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας -Το 1/3 των κρουσμάτων της χώρας μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ Σε 14 ανέρχονται πλέον τα επι...

-Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
-Το 1/3 των κρουσμάτων της χώρας μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ


Σε 14 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, αριθμός που αυξάνεται δραματικά από βδομάδα σε βδομάδα, ενώ ήδη μια υπερήλικας από τη Γενισέα που βρέθηκε θετική στον ιό έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Στους δήμους Ξάνθης και Τοπείρου καταγράφονται μέχρι στιγμής συνολικά δέκα κρούσματα, πέντε στην Ξάνθη και πέντε στον Τόπειρο, εκ των οποίων τα τέσσερα εκδηλώθηκαν με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος των ασθενών ενώ τα άλλα έξι όχι. Στον δήμο Αβδήρων καταγράφεται ένα κρούσμα με συμπτώματα προσβολής του νευρικού συστήματος και άλλα τρία χωρίς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πανελλαδικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 65, ενώ το 1/3 αυτών εντοπίζεται μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Πιο συγκεκριμένα στην Π.Ε. Ξάνθης και την Π.Ε. Καβάλας το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αγγίζουν τα 21.  

Στην περίπτωση της Καβάλας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι επτά, τρία στον δήμο Καβάλας και άλλα τέσσερα στον δήμο Νέστου.

Υπερήλικας με τον ιό έχασε τη μάχη
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την επιδημιολογική παρατήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ πανελλαδικώς τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Η μια εξ αυτών κάτοικος Ξάνθης.

Πρόκειται για μια υπερήλικας, που είχε ξεπεράσει τα 100 έτη, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό η οποία ωστόσο βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης μετά την προσβολή της από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο οργανισμός της δεν άντεξε με αποτέλεσμα η ίδια να αποβιώσει. 

Η απουσία της διοίκησης και η παρουσία των κουνουπιών!
Η ολιγωρία της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ στο έργο της έγκαιρης καταπολέμησης των κουνουπιών, πέρα από τα ερωτηματικά τα οποία προκαλεί έβαλε και σε περιπέτειες δεκάδες πολίτες της περιοχής, η υγεία των οποίων τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο.
 
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα χρήματα που δαπανώνται για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι πολλαπλάσια του κόστους της έγκαιρης καταπολέμησης των κουνουπιών, μέσω των αποτελεσματικών ψεκασμών.

Στην περίπτωση της Περιφέρειας ΑΜΘ φέτος, όπως και τις δύο τελευταίες χρονιές, οι κωνωποκτονίες καθυστέρησαν δραματικά, γεγονός που αφήνει έκθετη για ακόμη μια φορά τη διοίκηση της Περιφέρειας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν την ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια