GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δεν τραβά η μείωση τιμών στην Ξάνθη – Μόλις 12 επιχειρήσεις με το σήμα!

Σε μόλις 12 ανέρχονται οι επιχειρήσεις εστίασης της Π.Ε. Ξάνθης που προχώρησαν στη μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% και σε αντίστοιχη μείωση ...

Σε μόλις 12 ανέρχονται οι επιχειρήσεις εστίασης της Π.Ε. Ξάνθης που προχώρησαν στη μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% και σε αντίστοιχη μείωση των τιμών τους και ως εκ τούτου έχουν προμηθευτεί και αναρτήσει έξω από το κατάστημά τους το ειδικό σήμα μείωση τιμών. 

«Υπάρχουν οι επιχειρηματίες που επειδή δεν είχαν αυξήσει τις τιμές τους όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο 23% τώρα δεν προχωρούν και σε μειώσεις. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θεωρούν μέλημά τους τη μείωση των τιμών. Είναι ένα θέμα υποκειμενικό και από εκεί και πέρα ο καταναλωτής επιλέγει» σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, εξηγώντας πως «υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρηματιών, αλλά είναι γεγονός ότι πανελλαδικά δεν πήγε και τόσο καλά το μέτρο. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που ίσως αυξήσει τη ζήτηση για το ειδικό σήμα». 

Η  μη μείωση των τιμών δεν συνοδεύεται από κάποια ποινή απέναντι στους επιχειρηματίες με τον κ. Τσιακίρογλου να επισημαίνει πως «το θέμα από εκεί και πέρα είναι στους καταναλωτές που επιλέγουν βλέποντας ή μη βλέποντας το σήμα αντίστοιχα». Μέχρι στιγμής στην Π.Ε. Ξάνθης δεν έχει καταγραφεί περίπτωση επιχειρηματία που κατέθεσε αίτηση για την προμήθεια του σήματος καθώς όπως εξηγεί ο κ. Τσιακίρογλου η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στην ΟΕΒΕΞ είναι ιδιαίτερα αυστηρή ενώ από την πλευρά τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται καταλλήλως προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μετά καταθέτουν την αίτηση. 

«Υπάρχει πλήρης διαφάνεια και οι τιμοκατάλογοι είναι στη διάθεση του καθενός και μπορεί να τους ελέγξει. Υπήρχε μια σύγχυση αρχικώς για τη μείωση των τιμών. Για να πάρει κάποιος το σήμα θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε μείωση κατά 5% των τιμών του 75% των προϊόντων του καταλόγου του, αλλά μόνο στα προϊόντα που έχει γίνει μείωση στο 13% του ΦΠΑ. Δεν συμπεριλαμβάνονται για παράδειγμα τα αλκοολούχα σε αυτή την περίπτωση» εξηγεί ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια