GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



1.200.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι – Δεν πήραν ούτε επίδομα άδειας

Τζάμπα εργασία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν να πληρωθούν για μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της επι...

Τζάμπα εργασία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν να πληρωθούν για μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας και του ΙΚΑ. Μόλις των ένα τρίτο των εργαζόμενων φαίνεται ότι παίρνει κανονικά τον μισθό του.

Τα στοιχεία σοκάρουν. Από την έρευνα που έγινε σε δεκάδες χώρους εργασίας και αφορά σε περίπου 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους αποδείχθηκε ότι μόνο 700.000 παίρνουν κανονικά και στην ώρα τους το μισθό τους.
 
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 ως και 12 μήνες, ενώ μόλις μέσα στο περασμένο καλοκαίρι 1.000.000 εργαζόμενοι δεν πήραν όπως επιβάλλει ο νόμος το επίδομα αδείας.
 
Μιλάμε δηλαδή για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ομήρους στα χέρια των επιχειρήσεων που υπό τον φόβο της ανεργίας εκμεταλλεύονται χιλιάδες ανθρώπους.

Παρά τον νόμο, παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που περιμένουν τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι σπάνιες οι καταγγελίες των εργαζόμενων υπό τον φόβο απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια