GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΣΟΚ: "Ερωτικές ανησυχίες" Αρχιμανδρίτη στην Αλεξανδρούπολη!

-Το ένοχο μυστικό της Εξομολόγησης….  -Παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση  -Τηρήθηκα...

-Το ένοχο μυστικό της Εξομολόγησης…. 
-Παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση 
-Τηρήθηκαν όλες οι Κανονικές διαδικασίες από την Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης 

Σάλος έχει ξεσπάσει στη μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει το ThrakiToday.com και οι οποίες κάνουν λόγο για “ερωτικές ανησυχίες” νεαρού Αρχιμανδρίτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες κατέθεσαν περισσότεροι από 15 γονείς, ο νεαρός Αρχιμανδρίτης προχώρησε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης. 

Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.  

Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.  

11 σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ " ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ,ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ,
    ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ,
    ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥ-ΛΑΒΗΣ (ΕΥ-ΛΑΜΒΑΝΩ)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Αγαπητέ κ.Βασιλειαδη

    Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε και να ερευνήσετε την υπόθεση , σας παραπέμπω.

    http://www.ipetitions.com/petition/ikarasakalidis/

    http://www.pentapostagma.gr/2013/02/mitropolitis-anthimos.html

    http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5253-2013-07-01-18-47-16

    http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5084-2013-06-20-20-42-33



    και άλλα πολλά links που υπάρχουν δίπλα στις υπογραφές υποστήριξης. Το θεμα αυτό που με ''ελαφρά τη καρδία'' δημοσιεύσατε ως φρέσκια είδηση, είναι αυτό που μας πληγώνει εδώ και 5 μήνες.

    Τίποτα από αυτή τη δημοσίευση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,. Επιπλέον ,εξαιτίας σας διαδόθηκε σε πολλά ιστολόγια αυτή η κατασκευασμένη είδηση, η οποία θίγει τον πνευματικό μας πατέρα και όλα τα πνευματικά παιδιά του . Ενεργώντας ως εκπρόσωπος όλων των πνευματικών του παιδιών ,σας τονίζω ότι θα επικοινωνήσει μαζί σας ο κατά νόμον συνήγορός του.

    Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως εμπλέκεται σε ποινικά κολάσιμες ενέργειες

    δηλ. σε παραβίαση ασύλου του ιερέως, κλοπή του σκληρού δίσκου του υπολογιστή και του κινητού του ,παραβίαση προσωπικών δεδομένων (αριθμών και μηνυμάτων των πνευματικών του παιδιών) τα οποία περιέφερε και επιδείκνυε σε όποιον έμπαινε μέσα στο μητροπολιτικό μέγαρο. Γι αυτές του τις ενέργεις υπάρχει κατατεθειμένη μήνυση στην εισαγγελεία από τις 12 Φεβρουαρίου 2013

    Επιπλέον ,σας καλούμε να μας αναφέρετε τα ονόματα των 15(!!!) οικογενειών που κάνουν καταγγελίες, διότι ούτε υπάρχουν και επιπλέον υπονοείται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση ανήλικες κοπέλες, κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Αυτά είναι τραγικά ολισθήματα εκ μέρους σας!!

    Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα ως ψευδές το δημοσίευμα και να δώσετε την διάψευση και σε όλα τα μπλοκ ,που σας χρησιμοποίησαν ως πηγή. Αν δεν γίνει αυτό θα κινηθούμε νομικά εναντίον σας για συκοφαντική δυσφήμηση και χρηματική αποζημίωση.

    Παρόλα αυτά κατανοούμε την βιασύνη της είδησης και σας δικαιολογούμε εφόσον ανακαλέσετε, διότι η υπόθεση ,όπως σας εξηγήσαμε, έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα .

    Συμβουλευτείτε ξανά τις'' πηγές'' σας και τους νομικούς σας και περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ! Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο "ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: ΤΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΑ,ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ,ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΘΕΟΥ,ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε του thraki today εκτός του ότι η είδηση σας είναι ολίγον τις παλαιά ,τις ερωτικές ανησυχίες τις είχαν οι μιξοπαρθένες που ήταν κοντά στο αρχιμανδρίτη και μόλις αυτός άρχισε να μην τις δίνει σημασία αυτές απο ζήλο και φθόνο τον κατήγγειλαν για παρενόχληση.Τις καταγγελίες τις κάνανε οι ίδιοι (11 και όχι 15) και όχι οι γονείς τους.Όσο για το ακαριαίο της μητρόπολης ,οι κατήγοροι έφυγαν απο τον πάτερ απο το Σεπτέμβριο του 2012 και ο μητροπολήτης κάλεσε τον πάτερ στις 10 Φεβρουαρίου του 2013 για να τον κάνει συστάσεις .Και αφου του έκλεψε το κινητό το οποίο το είχε για 3 μέρες , την τρίτη μέρα έστειλε δύο δικούς του ανθρώπους να κλέψουν απο το σπίτι του ιερέα τον σκληρό του δίσκο οι οποίοι σαν χαιβάνια πιάστηκαν στα πράσα. Όλα αυτά κύριοι του thraki today είναι καταγεγραμμένα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αλεξανδρουπόλεως και δεν είναι παραφυλολογίες όπως η πληροφόρηση που εσείς κάνετε με αυτόν τον τρόπο χωρίς να λέτε ονόματα και με ελλείπει στοιχεία μας παραθέτεται.
    Οι κατήγοροι δεν εξετάστηκαν πολύωρα όπως αναφέρεται παραμόνο κατέθεσαν τις καταγγελίες στην μητρόπολη .Αυτοί που εξετάστηκαν απο τις 9 το πρωί έως τις 12:30 το βράδυ στην Ανθίμιο ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης του αρχιμανδρίτη και οι οποίοι πιέστηκαν ψυχολογικά απο την ανακριτική επιτροπή της μητρόπολης να πούνε αυτά που οι ανακριτές ηθέλαν.
    Στις 26/04/2013 έγινε το δικαστήριο στο Ανθίμιο και αναρμόδιο όντας (όπως ο ίδιος ο μητροπολίτης δήλωσε) παρέπεμψε την υπόθεση στο συνοδικό δικαστήριο.
    Είναι γεγονός και τιμά την μητρόπολη που δεν συγκάλειψε το γεγονός παρόλο που ποτέ δεν μάθαμε την πραγματική αιτία που έδιωξε η μητρόπολη τον πάτερ Ιωάννη γιατι αυτά περί σεξουαλικής παρεχόχλησης κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι .Επίσης αποτροπιασμό αποτελούν οι πράξεις των κατηγόρων που πήγαιναν στο πάτερ για έναν και μόνο σκοπό να ικανιποιήσουν τα δικά τους γενετήσια ενστικτα και για να τον καταστρέψουν όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχηθηκε .Επίσης αποτροπιαστικό είναι και το γεγονός που οι άνθρωποι της μητρόπολης χρησιμοποιήσαν αυτούς τους δήθεν χριστιανούς για να απετελειώσουν το έργο τους που ήταν να απομακρυνθεί ο πάτερ απο την ενορία του Αγίου Νεκταρίου (ενός αγίου που εκδιώχθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο),μιάς τόσο ευαίσθητης ενορίας ,στην οποία το εκκλησίασμα τα χρόνια του ήταν ο πάτερ Ιωάννης Καρασακαλίδης είχε υπερδιπλασιαστεί και στις συνάξεις του την Τετάρτη και το Σάββατο γέμιζε ο υπόγειος ναός του Αγίου Φανουρίου με πάνω απο 300 άτομα κάθε φορά. Δοκίμασε δέσποτα και κάνε μία σύναξη με όποιο θέμα θέλεις άν μαζί με το παπαδαρίο σου μαζέψεις πάνω απο 300 πάρε μας τηλέφωνο (φυσικα την πρώτη φορά θα μαζευτούν ,αν κάνεις το λάθος και συνεχίσεις τις συνάξεις θα μείνεις μόνος με τα μικρόφωνα).
    Δεν πειράζει όμως ,τώρα που ο πάτερ έφυγε και το θέλημα του πονηρού έγινε πραγματικότητα θα μετράτε τις πληγές σας !! που κάνατε το χατήρι του πονηρού , γιατί ο κόσμος που ευεργετήθηκε απο αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ έχει πλέον αγανακτήσει και δεν ξέρει που να προσφύγει για να απαλύνει τον πόνο του απο τα δείνα που οι προδότες κυβερνώντες με τους προσκυνημένους κληρικούς τον έχουν φέρει.Η εκκλησία είναι ο πιστοί και η εκκλησία πρέπει να μιλάει και όχι να τρώει ότι της σερβίρουν. Εμείς που αγαπήσαμε τον πάτερ ανιδιοτελώς και είμαστε ακόμη δίπλα του φωνάζουμε για να φοβούνται και να κρύβονται οι δηλοί .ο Θεός ας μας συγχωρέσει όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΦΘΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΧΑΪΔΕΥΕΤΑΙ" ...ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ(!!!!) -ΠΑΡΑΦΥΣΗ,
    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ "ΖΗΛΕΥΕΙ" ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΑ
    ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ...!ΕΤΣΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Η ...ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΑς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμεις παντως κοντα στον πατερα Ιωαννη, αλλα πραγματα ζησαμε.... το τι γραφετε εσεις κ Βασιλειαδη ο Θεος κ η ψυχη σας......! Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΛΥΠΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ.
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, όπως δημοσίευσε το ThrakiToday , δίνει ο νεαρός Αρχιμανδρίτης από την Αλεξανδρούπολη μέσω του δικηγόρου του.

    Παρά το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκε το όνομά του, εκείνος έστειλε την παρακάτω επιστολή:

    «Ανέγνωσα άρθρο στην ιστοσελίδα σας, με τίτλο «Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για παρενόχληση στην Αλεξανδρούπολη» και μάλιστα ανήλικα κορίτσια στη διάρκεια της εξομολόγησης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με την ιδιότητά μου ως συνηγόρου και πληρεξουσίου δικηγόρου του Αρχιμανδρίτη, σας θέτω τα εξής δεδομένα τα οποία ανατρέπουν τα όσα εξαιτίας κακής πληροφόρησης θέλω να πιστεύω περιλαμβάνει το άρθρο στην εφημερίδα σας.
    Οι καταγγελίες οι οποίες είναι οκτώ (8) εγένοντο όλες στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2013 μετά από την υποβολή εγκλήσεως από πλευράς του εντολέως μου στις 12.02.2013 κατά του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κλοπής και διατάραξης οικιακής ειρήνης. Άπαντες οι καταγγέλοντες κάποιοι έμμεσα και κάποιοι άμεσα ομολογούν ότι προέβησαν στην καταγγελία μετά από συνάντηση τους και με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που αναφέρονται στις καταγγελίες ότι δήθεν προέβη ο εντολέας μου σε ανάρμοστους εναγκαλισμούς, όχι απλώς δεν έκαναν καταγγελία, αλλά πέρα από τη διάψευση προέβησαν στην αποστολή εξωδίκων στη Μητρόπολη, έως και την απειλή για κατάθεση μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση.
    Επιπλέον δε κατά το στάδιο της ανάκρισης εξετάσθηκαν δεκατρία άτομα τα οποία διέψευσαν τους καταγγέλοντες. Αναληθής τυγχάνει ο αριθμός των καταγγελόντων (είναι πολύ μικρότερος), σε καμία δε περίπτωση δεν αφορά ανήλικη, αλλά γυναίκες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.
    Τέλος, προκειμένου να αντιληφθείτε το μέγεθος του παρασκηνίου, την αναλήθεια των καταγγελιών και το ρόλο που επιτελούν κάποιοι ως ηθικοί αυτουργοί στη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του εντολέως μου, σας παραπέμπω στα αναλυτικότατα άρθρα του Σωτηρίου Τζούμα, συμβούλου του Μακαριστού πρώην Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Χριστοδούλου, στην ιστοσελίδα www.sotirioslogos.gr, καθώς και στα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από πιστούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως συμπαράστασης στο πρόσωπο του εντολέως μου.
    Αυτονόητο θεωρείται ότι για λόγους δεοντολογίας, και αντικειμενικής ενημέρωσης θα δημοσιεύσετε αυτούσιο το παρόν κείμενο.


    Μετά τιμής,
    Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
    Δημήτριος Ομ. Ραπτόπουλος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει.. εμεις που ζησαμε χρονια απο κοντα τον πατερα ιωαννη ποτε μα ποτε δεν ειδαμε κατι τετοιο.. ο πατερ ιωαννης μιλουσε για ελλαδα και χριστιανισμο και αυτο δεν αρεσε σε πολλους (συριζαιους,τουρκαλαδες της θρακης και μη και γενικοτερα πολλους αλλους αθεους και ανθελληνες) και φτιαξανε αυτο το αισχρο σεναριο επιστημονικης φαντασιας για να σταματησουνε τον αγωνα ΤΟΥ. Ο Αθρωπος αυτος πολυ απλα μας εκανε καλυτερους ανθρωπους. ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή