GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ράμπο του ΣΔΟΕ σαρώνουν Καβάλα και Αλεξανδρούπολη για μαύρη εργασία!

-Έλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Καβάλα, Θάσο, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη  -Καλπάζει η μαύρη εργασία…. Απίστευτα περιστατικά αδ...

-Έλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Καβάλα, Θάσο, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη 
-Καλπάζει η μαύρη εργασία…. Απίστευτα περιστατικά αδήλωτων εργαζομένων 

Στοχευμένους έλεγχους  σε νησιά και ηπειρωτικές περιοχής με μεγάλη τουριστική κίνηση θα πραγματοποιήσουν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος με στόχο να “χτυπήσουν” της μαύρη και αδήλωτη εργασία που καλπάζει.    

Μεικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) και της Οικονομικής Αστυνομίας με συνολικά 563 «ράμπου» θα σαρώσουν όλη την Ελλάδα ενώ κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν 106 τουριστικές περιοχές. Στην περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν επιχειρήσεις σε Καβάλα, Θάσο, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη. 

Από τους έως τώρα ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την Εφ. Έθνος, εντοπίστηκε κέντρο διασκέδασης στην Κρήτη που απασχολούσε 51 εργαζομένους εκ των οποίων οι 49 (96%) ήταν ανασφάλιστοι.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση στη Σίφνο, όπου όταν έφτασαν οι ελεγκτές δηλώθηκαν 88 προσλήψεις μέσα σε μία ημέρα (19/7), ενώ όλο τον προηγούμενο μήνα είχαν δηλωθεί μόλις 84. Οι προσλήψεις συνεχίστηκαν μέχρι που οι ελεγκτές αποχώρησαν. 

Τα παραδείγματα αυτά αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας για τον συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων, υπό τον υπουργό Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου, με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ.

Περιοχές στοχευμένων ελέγχων 
Όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, το Α' εξάμηνο του 2013 επιβλήθηκαν 6.074 πρόστιμα ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ μόνο για κρούσματα αδήλωτης απασχόλησης, ενώ έκλεισαν 28 επιχειρήσεις για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν επιβληθεί 4.538 πρόστιμα 5,6 εκατομμυρίων ευρώ. «Με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα θα συνεχίσουμε», προειδοποίησε ο υπουργός.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας συνιστά κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «εθνικό ζήτημα».

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με το ΣΕΠΕ το πρώτο 6μηνο του 2010 η «μαύρη εργασία» ήταν 26,8%, το ίδιο διάστημα του 2011 έφτασε το 29,9%, πέρυσι εκτοξεύθηκε στο 35,9% και φέτος η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε αγγίζοντας το 38,4%.

Δηλαδή, τέσσερις στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν χωρίς ασφάλεια, αποστερώντας το ασφαλιστικό σύστημα και τα δημόσια έσοδα από πολύτιμους πόρους, τη στιγμή που τα Ταμεία βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια