GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Wall Street Journal: Δεν θα λείψει στους Έλληνες η ΕΡΤ

''Δεν θα λείψει σε πολλούς Ελληνες η ΕΡΤ, καθώς προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες και πιο ''αισθησιακά'' δελτία ει...

''Δεν θα λείψει σε πολλούς Ελληνες η ΕΡΤ, καθώς προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες και πιο ''αισθησιακά'' δελτία ειδήσεων'' γράφει η Wall Street Journal για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Η Wall Street Journal χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ως ''την πιο τολμηρή κίνηση της Ελλάδας να πλήξει τον ''φουσκωμένο'' δημόσιο τομέα''.

Η πολιτική εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μία κίνηση ματ του Σαμαρά που μπορεί να πλήξει την εύθραυστη συνοχή της κυβέρνησης, αν και αναφέρεται πως ''ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση''. 

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου της Wall Street Journal για το κλείσιμο της ΕΡΤ: 
''Το άλλοτε μονοπώλιο της ΕΡΤ άρχισε να εξατμίζεται όταν η Ελλάδα απελευθέρωσε τον τομέα της ραδιοτηλεόρασης κατά τη δεκαετία του '80. 

Και τα τρία κανάλια της πλέον προσελκύουν μόλις το μισό τηλεοπτικό κοινό από αυτό που προσελκύει ένας μέσος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός. 

Τα χρόνια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και πολιτικής "πατρωνίας” δημιούργησαν αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως μία δαπανηρή κυβερνητική μηχανή δημοσίων σχέσεων. 

Και παρά τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις αυξήσεις της φορολογίας τους, οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω μηνιαίων φόρων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πυροδοτώντας έτσι αρνητικό κλίμα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ προσελκύει περισσότερους τηλεθεατές από ποτέ, ενώ το Facebook και το Twitter έχουν πλημμυρίσει με υποστηρικτικά μηνύματα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια