GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με άρωμα Χρυσής Αυγής η διαμαρτυρία των παλιννοστούντων στην Ξάνθη! (+VIDEO)

-«Θέλουν να πεθάνουμε. Αυτοί είναι ανθρωποκτόνοι. Μιλάμε για σύγχρονη Γενοκτονία» -Μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στον χώρο της διαμαρτ...

-«Θέλουν να πεθάνουμε. Αυτοί είναι ανθρωποκτόνοι. Μιλάμε για σύγχρονη Γενοκτονία»
-Μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στον χώρο της διαμαρτυρίας των παλιννοστούντων, φωνάζοντας συνθήματα.
-Παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης   

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου στην Π.Ε. Ξάνθης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής παλιννοστούντες κάτοικοι της περιοχής που με την εφαρμογή του Ν. 4093 χάνουν και την πενιχρή σύνταξη που ελάμβαναν. Σύμφωνα με τις επίμαχες διατάξεις του νέου νόμου στερούνται του μέχρι πρότινος δικαιώματος καταβολής συντάξεων οι ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ που δεν έχουν συμπληρώσει 20 έτη παραμονής στην Ελλάδα. 

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ Ξάνθης στάθηκαν στο πλευρό των ομογενών το πρωί της Παρασκευής κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έξω από τον χώρο του Διοικητηρίου στην Ξάνθη. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο και μέλη της τοπικής Χρυσής Αυγής κατέφτασαν στο σημείο της διαμαρτυρίας, φορώντας μπλουζάκια με τα διακριτικά του κόμματος και φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αριστερών, κατηγορώντας τους πως δεν αναγνωρίζουν τις Γενοκτονίες. Στη συνέχεια μάλιστα έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους παλιννοστούντες τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι τους ζήτησαν να σταθούν στο πλευρό τους. 

Οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, αναμένοντας έξω από το κτήριο της Π.Ε. Ξάνθης να βγει και να τοποθετηθεί, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη ποτέ και έτσι στη συνέχεια οι ίδιοι αποχώρησαν. 

«Τι σχέση έχει από τη στιγμή που ήρθαμε στην Ελλάδα το πόσο καιρό είμαστε εδώ. Δηλαδή αυτοί που δεν είναι 20 χρόνια εδώ πρέπει να πεθάνουν; Ο άντρας μου παραλίγο να πεθάνει όταν άκουσε ότι θα του κόψουν τη σύνταξη. Είναι στο κρεβάτι άρρωστος. Τι κράτος είναι αυτό; Ανθρωποκτόνοι είναι» αναφέρει με ευδιάκριτη την ένταση στον τόνο της φωνής της η κα Μαρία, ο πατέρας της οποίας λάμβανε σύνταξη και τώρα βλέπει αυτή να χάνεται, για να συμπληρώσει πως «εμείς Έλληνες είμαστε και τώρα μας ποδοπατάνε, δεν ντρέπονται. Δεν έχουμε άλλους πόρους. Τότε ήμασταν καλοί και τώρα δεν μας θέλουν. Είναι εκμεταλλευτές». 

Ένας αγανακτισμένος διαδηλωτής που βρέθηκε στο σημείο καυτηρίασε τη στάση που κράτησαν οι τοπικοί πολιτικοί της Ξάνθης στο εάν πρέπει να χορηγούνται ή όχι οι συντάξεις στους δικαιούχους παλιννοστούντες ανέφερε πως «και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφώνησαν να μην δοθεί η σύνταξη. Και ο Σαλτούρος και ο Κοντός είπανε όχι και αύριο θα τρέχουν να ζητήσουνε βοήθεια και εσείς θα τους δώσετε βοήθεια». 

Φανερά εκνευρισμένη η κα Δέσποινα τόνισε πως  «ήρθαμε στην πατρίδα μας. Έφεραν τον πατέρα μου εδώ 65χρονών και δεν μπορούσε να δουλεύει πουθενά. Τώρα έγινε 80 και του κόβουν τη σύνταξη; Ρατσισμό και γενοκτονία στην Ελλάδα θα τα βρούμε. Εκεί δεν πεθάναμε, στην Ελλάδα μας που κλαίγαμε τόσα χρόνια και ήρθαμε εδώ θα πεθάνουμε. Με 340 ευρώ θα σωθεί η Ελλάδα μας; Δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν. Σε κανένα κράτος δεν υπάρχουν αυτά. Ούτε για φάρμακα δεν φτάνουν τα λεφτά που μας δίνουν και μας τα κόβουν και αυτά». 

Για γενοκτονική τακτική που οδηγεί σε εξαθλίωση και αφανισμό τους ομογενείς πολίτες κάνουν λόγο στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι διαδηλωτές στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «θεωρούμε ότι η κατάργηση της μικρής σύνταξης – σε επίπεδο βοηθήματος – που έπαιρναν οι υπερήλικες από τις χώρες της πρώην ΕΣΔΔ ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη γι’ αυτούς. Αυτό δεν το επιτρέπει ακόμη ούτε ο νομικός μας πολιτισμός, ο οποίος σωστά επιβάλλει ως ανώτατη ποινή την ισόβια κάθειρξη». Στο ίδιο ψήφισμα μάλιστα επισημαίνεται πως «δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένας συμπολίτης μας έρμαιο στις ορέξεις κυβερνώντων οι οποίοι διαχρονικά επιφύλαξαν στους παλιννοστούντες ομογενείς μόνο βάσανα και ταλαιπωρία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια