GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νεκροταφείο ζώων οι δρόμοι της Ξάνθης! Κίνδυνος θάνατος τα αδέσποτα

-Εμφανίζονται από το πουθενά στο οπτικό πεδίο των οδηγών. Μοιραίες οι συγκρούσεις -Γεμάτοι κουφάρια αδέσποτων ζώων οι δρόμοι της Ξάνθης ...

-Εμφανίζονται από το πουθενά στο οπτικό πεδίο των οδηγών. Μοιραίες οι συγκρούσεις
-Γεμάτοι κουφάρια αδέσποτων ζώων οι δρόμοι της Ξάνθης 

Σε νεκροταφείο ζώων έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Ξάνθης, αστικοί και επαρχιακοί, με τις θανατηφόρες συγκρούσεις οχημάτων και αδέσποτων ζώων να πληθαίνουν δραματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Με το πρώτο φως της ημέρας κάνοντας χρήση κανείς των δρόμων της Ξάνθης έρχεται αντιμέτωπος με δεκάδες κουφάρια ζώων, κυρίως σκύλων και γάτων, τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα πρωτίστως κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η έλλειψη αντανακλαστικών από πλευράς των οδηγών, η ελλιπής προσοχή αλλά και η επιθετικότητα με την οποία πετάγονται στην κυριολεξία από το πουθενά τα αδέσποτα ζώα μπροστά από τα διερχόμενο οχήματα αποτελούν τις βασικές αιτίες των θανατηφόρων συγκρούσεων που σημειώνονται κυρίως τις νυχτερινές ώρες, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν και  αντίστοιχα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  

Η ραγδαία αύξηση των αδέσποτων ζώων, που εγκαταλείπονται κυρίως σε επαρχιακά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αλλά και η επιθετικότητα που αυτά παρουσιάζουν προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις στα θανατηφόρα τροχαίο με θύματα τα ζώα αλλά και τα οχήματα των οδηγών, τα οποία δεν βγαίνουν ποτέ αλώβητα από μια σύγκρουση. 

Μάλιστα σε περιπτώσεις δίκυκλων οχημάτων είναι ορατός ο κίνδυνος να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα του οδηγού, δεδομένου και του γεγονότος ότι πολλά εκ των αδέσποτων ζώων εμφανίζονται ξαφνικά στο ορατό πεδίο των οδηγών με τους ίδιους να μην μπορούν να αντιδράσουν εγκαίρως ενώ σε περίπτωση σύγκρουσης δίκυκλου οχήματος με ένα ενδεχομένως μεγαλόσωμο ζώο είναι πολύ πιθανή η ανατροπή του πρώτου με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει στον οδηγό του.   

Η έλλειψη υποδομών συλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων από πλευράς των δημοτικών αρχών της Π.Ε. Ξάνθης διογκώνει το πρόβλημα που δημιουργεί η αδιαφορία και η έλλειψη ευσυνειδησίας που παρουσιάζουν οι ιδιοκτήτες ζώων που προχωρούν στην εγκατάλειψή τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια