GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βόρεια Ελλάδα: Σπίτια για ξέπλυμα και με το νόμο!

Χαρίζονται σπίτια σε Ελληνες και ξένους «επενδυτές» που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα. Νόμος του 2010 τους απαλλάσσει από την υπ...

Χαρίζονται σπίτια σε Ελληνες και ξένους «επενδυτές» που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα. Νόμος του 2010 τους απαλλάσσει από την υποχρέωση βεβαίωσης τεκμηρίων και υποβολής «πόθεν έσχες».

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας, πρόκειται για το νόμο 3842/2010 περί αποκατάστασης φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις. Η αιτιολογία τής τότε κυβέρνησης, που προώθησε και ψήφισε το σχετικό νόμο, ήταν το ξεπάγωμα της αγοράς ακινήτων και η διευκόλυνση των επενδυτών. Η σχετική ρύθμιση ισχύει μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β.Ε., στο νόμο αυτό αποδίδεται το έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τα ελληνικά ακίνητα, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Ενδιαφέρον που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου και στο πέρας ισχύος του νόμου. Ετσι, στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων επενδυτών έχουν μπει το τελευταίο διάστημα συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχειακές μονάδες, εργοστάσια που έκλεισαν και ολόκληρα κτήρια τα οποία έχουν κατασχεθεί από τράπεζες.

Ομως, επισημαίνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών, υπάρχει και ένα σκοτεινό σημείο πίσω από αυτό το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τη δυνατότητα που δίνει ο συγκεκριμένος νόμος σε ανθρώπους με μεγάλα κέρδη από διάφορες παράνομες δραστηριότητες να νομιμοποιούν τα χρήματά τους αγοράζοντας τοις μετρητοίς ακίνητα που έχουν βγει προς πώληση.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα νόμιμο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, το οποίο λειτουργεί με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους. Και το οποίο ταυτοχρόνως προσφέρει στους εμπλεκομένους και τη δυνατότητα αγοράς ακινήτων-φιλέτων σε τιμή ευκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια