GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΟΠΥΥ και ΟΤΑ καθυστερούν τις πληρωμές προς ιδιώτες

Δύο «αδύναμοι κρίκοι» ΕΟΠΥΥ και ΟΤΑ καθυστερούν το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Σύμφωνα με τ...

Δύο «αδύναμοι κρίκοι» ΕΟΠΥΥ και ΟΤΑ καθυστερούν το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου στην αγορά έπεσαν 2,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ μόνο τον Μάιο.

Εως τα τέλη Απριλίου είχαν πληρωθεί 2,2 δισ. ευρώ, αλλά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου μειώθηκαν κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ από τις αρχές του χρόνου (από τα 9 στα 7,5 δισ. ευρώ).

Αυτό σημαίνει πως σταδιακά δημιουργείται μία νέα «γενιά» ληξιπρόθεσμων χρεών από φορείς του Δημοσίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΕΟΠΥΥ που, παρά τις καταβολές που έχουν γίνει, αύξησε τα χρέη του από τα 2,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012 σε 2,4 δισ. ευρώ φέτος τον Απρίλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για να αλλάξει το σύστημα πληρωμών του Οργανισμού.

Και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς στο τετράμηνο τα χρέη τους μειώθηκαν μόλις κατά 46 εκατ. ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, το πρόγραμμα αποπληρωμής εμφανίζει καλύτερα αποτελέσματα στα νοσοκομεία, των οποίων τα χρέη μειώθηκαν κατά 200 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια