GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άναψε φωτιές στο Επιμελητήριο Ξάνθης το συνέδριο Τουρισμού!

-Λογομαχίες Απ. Αγκόρτσα κ. Στ. Μωραΐτη για τα αποτελέσματα του συνεδρίου και τα χρήματα που δαπανήθηκαν  -Λύση και εκκαθάριση για την Α...

-Λογομαχίες Απ. Αγκόρτσα κ. Στ. Μωραΐτη για τα αποτελέσματα του συνεδρίου και τα χρήματα που δαπανήθηκαν 
-Λύση και εκκαθάριση για την Αναπτυξιακή και με υπογραφή ΕΒΕ Ξάνθης 

Σε υψηλούς τόνους και με λογομαχίες ανάμεσα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη και το μέλος της αντιπολίτευσης κ. Απόστολο Αγκόρτσα πραγματοποιήθηκε ο σύντομος απολογισμός που επιχειρήθηκε από πλευράς του κ. Μωραΐτη για τα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου τουρισμού που διοργάνωσε το Επιμελητήριο. 

Λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΒΕΞ το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Μωραΐτης παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε το πολυσυζητημένο συνέδριο του Επιμελητηρίου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ορισμένοι με τα όσα διατυπώνουν για το συνέδριο. Δεν πρέπει μια μειοψηφία να σβήσει ότι χτίζουν οι πολλοί», ενώ παράλληλα στάθηκε σε μια σειρά από ενέργειες που δράσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου. Αμέσως μετά την ενημέρωση του προέδρου τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο κος Αγκόρτσας ο οποίος αναφέρθηκε στο ανταποδοτικό όφελος του συνεδρίου, επισημαίνοντας πως αυτό δεν έχει ακόμη διαφανεί. 

«Είναι πολύτιμες οι συμβουλές σας κύριε Αγκόρτσα, θα έπρεπε όμως να ήσασταν παρών στο συνέδριο. Οι απόντες δεν μπορούν να κριτικάρουν» ανταπάντησε ο κ. Μωραΐτης, με την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται ακαριαία και τους δύο να λογομαχούν με αφορμή φερόμενες δηλώσεις του κ. Αγκόρτσα, που αποδόθηκαν στον ίδιο από μερίδα του Τύπου αλλά και από τον κ. Μωραΐτη. Σύμφωνα με αυτές ο κ. Αγκόρτσας φερόταν να έχει δηλώσει πως το κόστος του διήμερου συνεδρίου ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από 260.000 ευρώ, με τον ίδιο ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έχει δηλώσει κάτι τέτοιο, παρά μόνο σε δηλώσεις του σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής ανέφερε το συγκεκριμένο ποσό ως το συνολικό κόστος όλου του ευρωπαϊκού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε και το επίμαχο συνέδριο.  

«Λέτε πράγματα κύριε πρόεδρε χωρίς να έχετε ακούσει τι έχει πει ο συνομιλητής σας. Είναι εδώ οι δημοσιογράφοι και μπορούν να σας επιβεβαιώσουν πως ουδέποτε είπε ότι το συνέδριο στοίχισε 260.000 ευρώ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγκόρτσας, σχολιάζοντας το γεγονός πως ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε δημοσίως τον ίδιο για κάτι που δεν δήλωσε ποτέ. 

Λύση και εκκαθάριση για την Αναπτυξιακή 
Τη λύση και εκκαθάριση της πολύπαθης Αναπτυξιακής εταιρίας της Ξάνθης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης, εφαρμόζοντας και στην πράξη την απόφαση που έλαβε η τελευταία συνάντηση των μετόχων της εταιρίας και σύμφωνα με την οποία η εταιρία θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση μέσω της δικαστικής οδού. «Δεν κατέστη δυνατό να αποδώσουν οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου να παραμείνει η ΑΝ.ΞΑ. ανοιχτή. Μετά από τόση μάχη δεν μπορέσαμε να την κρατήσουμε ανοιχτή και χάσαμε ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε διαφορετικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προτείνοντας στο σώμα να ταχθεί υπέρ της απόφασης των μετόχων για λύση και εκκαθάριση της εταιρίας. 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας σημείωσε πως «δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου και νομίζω κανένας εξ υμών δεν το θέλει, με το κλείσιμο της Αναπτυξιακής.  Λυπάμαι πάρα πολύ που χάνονται χρήματα και κλείνει η Αναπτυξιακή και θα καταψηφίσω την πρότασή σας. Μπορούμε να ψηφίσουμε παρών ή λευκό». Παρά τα όσα ανέφερε ωστόσο ο κ. Αγκόρτσας ο πρόεδρος του ΕΒΕ ενέμεινε στην αρχική του θέση, αναφέροντας πως «εγώ προτείνω να συναινέσουμε για να μην δημιουργήσουμε νομικά κωλύματα στην τελευταία πράξη της εταιρίας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια