GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΞΑΝΘΗ: Από κάμπινγκ έγινε σκουπιδότοπος και εστία μόλυνσης!

-Μυρωδάτο όνομα και πράγμα στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης  Σε εστία μόλυνσης και συγκέντρωσης απορριμμάτων φαίνεται πως έχει μετατραπε...

-Μυρωδάτο όνομα και πράγμα στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης 

Σε εστία μόλυνσης και συγκέντρωσης απορριμμάτων φαίνεται πως έχει μετατραπεί ο ανενεργός χώρος κάμπινγκ που βρίσκεται στην παραλία του Μυρωδάτου στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης. 

Πρόκειται για δημοτικό χώρο στον οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε κάμπινγκ, το οποίο μάλιστα συγκέντρωνε μεγάλο αριθμό παραθεριστών στην περιοχή, σήμερα ωστόσο παραμένει αναξιοποίητος παρά το γεγονός πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από έλληνες όσο και από βούλγαρους επενδυτές για την επαναλειτουργία του, διαδικασίες ωστόσο οι οποίες φαίνεται να μην παρουσιάζουν πρόοδο. 

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος τα τελευταία χρόνια και  χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος στάθμευσης από τους λουόμενους που επισκέπτονται την παραλία του Μυρωδάτου. 

Προσφάτως μάλιστα η συγκεκριμένη παραλία βραβεύτηκε και με μια Γαλάζια Σημαία, διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας, με την εικόνα ωστόσο που παρουσίαζε το μεσημέρι της Τρίτης να μην τιμά ούτε τη Δημοτική Αρχή, και τις προσπάθειες που κατέβαλε φέτος για τη βελτίωση της παραλιακής ζώνης την ευθύνη της οποίας έχει η ίδια, ούτε φυσικά και τους κατοίκους της περιοχής. 

Ο κάδος απορριμμάτων που βρίσκεται στην είσοδο του κάμπινγκ στην κυριολεξία ξεχείλιζε από σκουπίδια, δημιουργώντας μια μεγάλη εστίας μόλυνσης με τη δυσωδία να γίνεται αισθητή από αρκετά μακριά. Η παραλία του Μυρωδάτου προσελκύει και φέτος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), όπως και πέρσι, τον μεγαλύτερο αριθμό παραθεριστών ενώ είναι κατ’ ελάχιστον τραγικό το να αποτελεί η συγκεκριμένη εστία συγκέντρωσης απορριμμάτων, που θυμίζει εκκολαπτόμενο σκουπιδότοπο, το πρώτο “αξιοθέατο” που αντικρίζει ο κάθε επισκέπτης του χώρου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια