GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανοίγουν τις πόρτες τους οι μαθητικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

-Πάνω από 500 αιτήσεις για τις μαθητικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ξάνθης  Κατά πολύ αυξημένες, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, παρουσι...

-Πάνω από 500 αιτήσεις για τις μαθητικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ξάνθης 

Κατά πολύ αυξημένες, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, παρουσιάζονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις μαθητικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης στη Δρυμιά, οι οποίες ξεπερνούν τις 500. 

«Έχουμε πάνω από 500 αιτήσεις φέτος και θα προσπαθήσουμε να μην στεναχωρήσουμε κανένα παιδάκι» αναφέρει ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, εξηγώντας πως φέτος θα λειτουργήσουν 4 κατασκηνωτικές περίοδοι, δύο των αγορών και δύο των κοριτσιών, αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου. 

«Η κάθε περίοδο διαρκεί ένα 10ήμερο ώστε να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να χαρούν και να ζήσουν κοντά στη φύση και να μάθουν να ζει ο ένας δίπλα στον άλλον» σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας πως οι κατασκηνώσεις λειτουργούν πρωτίστως μέσω εθελοντικής εργασίας την οποία προσφέρουν άτομα που στο παρελθόν υπήρξαν κατασκηνωτές στις εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις της Δρυμιάς.  

Όπως μάλιστα τονίζει ο κ.κ. Παντελεήμων «τα στελέχη της κατασκήνωσης είναι παιδιά που υπήρξαν κατασκηνωτές αφού η κατασκήνωση λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια. Υπάρχουν και εθελόντριες κυρίες οι οποίες υπηρετούν στην τραπεζαρία και στην κουζίνα. Δύο καθαρίστριες από την περιοχή εκεί της Δρυμιάς είναι το μόνο έμμισθο προσωπικό», για να συμπληρώσει πως «ζούμε όλοι μας μια δύσκολη περίοδο, αλλά ο θεός δεν αφήνει κανέναν. Για τα παιδιά κανείς θα πρέπει να κάνει τα πάντα γιατί η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι τα παιδιά μας».

Πέρσι οι αιτήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 450, ενώ η φετινή αύξηση του ενδιαφέροντος αποδίδεται πρωτίστως στην οικονομική δυσπραγία του συνόλου των οικογενειών της περιοχής, που αδυνατούν να πάνε διακοπές και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα παιδιά τους. 

«Οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές και σου λέει έστω το παιδί μου να αλλάξει λίγο περιβάλλον. Τα έξοδα καλύπτονται όλα από τη Μητρόπολη» προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Παντελεήμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια