GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η αγορά των ακινήτων

Για την απόλυτη αδράνεια στην οποία βρίσκεται η αγορά των ακινήτων κάνουν λόγο κυριακάτικες εφημερίδες, με τη σημείωση όμως πως τα χειρό...

Για την απόλυτη αδράνεια στην οποία βρίσκεται η αγορά των ακινήτων κάνουν λόγο κυριακάτικες εφημερίδες, με τη σημείωση όμως πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. 

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", στην παρούσα φάση που βρισκόμαστε, οι τιμές στην αγορά είναι μειωμένες κατά μέσο όσο 30% σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο. 

Επιπλέον όμως και πολύ χειρότερα, δεν φαίνεται να υπάρχει σχεδόν καμία νέα οικοδομική δραστηριότητα καθώς μέσα στο 2013 αναμένεται να κτισθούν λιγότερα από 10.000 νέα ακίνητα έναντι 104.000 το 2007. Αυτή τη στιγμή η προσφορά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ η ζήτηση είναι σχεδόν μηδενική και αγοράζονται μόνο πραγματικές ευκαιρίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται στην εφημερίδα, το στοκ που υπάρχει προς πώληση ξεπερνά τα 250.000 σπίτια, με πολλά από αυτά να βρίσκονται στα χέρια κατασκευαστικών εταιρειών. Σημειώνεται όμως ακόμα πως εάν ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί από τον Ιανουάριο του 2014, τότε περίπου 150.000 ακίνητα αναμένεται να μπουν σε διαδικασία πώλησης. 

Θα πρόκειται για τα ακίνητα τα οποία θα κατασχεθούν λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σε αυτή την περίπτωση η προσφορά θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κτηματαγορά στην Ελλάδα θα υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα που θα κάνει δυο δεκαετίες να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια