GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καμπάνες σε μαϊμού "κτηνοτρόφους"!

Τις πρώτες ποινές άρχισαν να επιβάλλουν τα δικαστήρια για τα σκάνδαλα με τους κτηνοτρόφους-μαϊμού, που εισέπρατταν επιδοτήσεις και άτοκα δ...

Τις πρώτες ποινές άρχισαν να επιβάλλουν τα δικαστήρια για τα σκάνδαλα με τους κτηνοτρόφους-μαϊμού, που εισέπρατταν επιδοτήσεις και άτοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για την εκτροφή ανύπαρκτων κτηνοτροφικών ζώων και αλόγων.

Στα Γρεβενά καταδικάστηκαν ο πρώην διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που χορηγούσε βεβαιώσεις στους δήθεν δικαιούχους και μια γυναίκα η οποία εισέπραξε άτοκο δάνειο για κτηνοτροφικά ζώα που δεν είχε ποτέ.

Στην ίδια πόλη εκκρεμεί η δίκη άλλων 92 προσώπων που παρίσταναν τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι εισέπραξαν άτοκα δάνεια χωρίς να τα δικαιούνται, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 1,62 εκατομμύριο ευρώ.

Στη Λάρισα, καταδικάστηκαν πέντε αγρότες για το σκάνδαλο με τους ιππότες του θεσσαλικού κάμπου, που εισέπρατταν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να εκτρέφουν άλογα και γαϊδούρια, ενώ δεν είχαν ούτε... σέλα.

Το γουρούνι... μαϊμού είναι κτηνοτροφικό ζώο που στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας αναπαραγόταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον Νομό Γρεβενών, αν κρίνει κανείς από τις βεβαιώσεις εκτροφής που είχαν στα χέρια τους κτηνοτρόφοι και μη.

Ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Μαρκόπουλος, ο οποίος είχε κανονικά γουρούνια, «μυρίστηκε» το σκάνδαλο το 2008, περιμένοντας στην ουρά της ΑΤΕ για να εισπράξει τη νόμιμη επιδότηση.

Εκεί είδε μια γνωστή του, αγρότισσα, να εισπράττει κι εκείνη επιδότηση, και μάλιστα μεγαλύτερη από τη δική του, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με την κτηνοτροφία.

Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και έφτασε μέχρι την Εισαγγελία, όπου κατέθεσε μηνύσεις.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε το «πάρτι» που στήθηκε το 2008, επί υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την κυβερνητική απόφαση για «χορήγηση πιστωτικών διευκολύνσεων σε κτηνοπτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Αυτή προέβλεπε τη χορήγηση άτοκων δανείων πενταετούς διάρκειας με την εγγύηση του Δημοσίου και επιδότηση επιτοκίου σε ποσοστό 100%, σε κτηνοτρόφους που διατηρούσαν ζώα για πάχυνση στις μονάδες τους.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια