GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινηματογραφική καταδίωξη δουλεμπόρων στον Έβρο!

Συνελήφθησαν την Κυριακή (16-6-2013), το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς...

Συνελήφθησαν την Κυριακή (16-6-2013), το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις (3) αλλοδαποί, 2 υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 18 και 20 ετών, ένας 43χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 29χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Κίνας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Ιράν.    

Στην αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, οι δύο υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι μετέφεραν τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα, ο 43χρονος, ο οποίος τους επιβίβασε στη συνέχεια σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα και ο 29χρονος, ο οποίος ως οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών για την ακινητοποίηση του οχήματος και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά δύο (2) από τους διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν:
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 
Μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού 
Το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ 
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια