GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έχει τουριστικά τρενάκια αλλά δεν έχει… οδηγούς ο δήμος Ξάνθης!

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρησή του στον δήμο Αβδήρων για δύο μήνες -Αραχνιάζει σταθμευμένο το τρενάκι του δήμου που ψάχνει… οδη...

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρησή του στον δήμο Αβδήρων για δύο μήνες
-Αραχνιάζει σταθμευμένο το τρενάκι του δήμου που ψάχνει… οδηγό! 

Την παραχώρησης ενός εκ των δύο τουριστικών μίνι τρένων που διαθέτει ο δήμος Ξάνθης στον δήμο Αβδήρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, με την αίθουσα συνεδριάσεων να μυρίζει μπαρούτι και μέλη της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή για τη μη αξιοποίηση του ενός εκ των δύο τρένων που διαθέτει.

Όπως είναι γνωστό ο δήμος αγόρασε ένα τουριστικό τρενάκι, το οποίο σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα πραγματοποιούσε βόλτες μέσα στην πόλη της Ξάνθης λειτουργώντας ως θέλγητρο για τους επισκέπτες της περιοχής, κάτι ωστόσο που δεν συμβαίνει καθώς δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι οδηγοί στον δήμο. Παράλληλα, μετά τη συνένωση με τον δήμο Σταυρούπολης στο δυναμικό του δήμου προστέθηκε και το τρενάκι του πρώην δήμου Σταυρούπολης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης ο δήμος παραχωρεί τον τρενάκι, ένα εκ των δύο που διαθέτει, στον δήμο Αβδήρων για ένα μικρό χρονικό διάστημα δύο μηνών, καθώς αυτό παραμένει αναξιοποίητο στον δήμο λόγω έλλειψης πιστοποιημένου οδηγού. 

«Δεν έχουμε οδηγό που να έχει 4ης κατηγορίας δίπλωμα. Στην προκήρυξη που στείλαμε για τους πέντε οδηγούς καθαριότητας προβλέπουμε ο ένας να έχει τέτοιο δίπλωμα, για τον σκοπό αυτό. Το ότι το ζητά ο Δήμος Αβδήρων δεν σημαίνει κάτι καθώς ουσιαστικά και τα έσοδα θα τα έχουμε εμείς και πάλι τους Ξανθιώτες θα εξυπηρετεί, δεν πάει σε άλλη περιοχή. Αντί να κάθεται σε αδράνεια το τρενάκι ας το δώσουμε στον δήμο Αβδήρων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Μέλη της αντιπολίτευσης αντέδρασαν εντόνως στην πρόθεση αυτή του δήμου, επισημαίνοντας πως ο δήμος θα έπρεπε να είχε βρει τρόπο να αξιοποιήσει ο ίδιος το τρενάκι, για την τουριστική τόνωση της περιοχής. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την κ. Πατσίδου, δημοτική σύμβουλο της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή να καταψηφίζει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια