GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποβαθμίζεται ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων σε Λιμενικό Τμήμα!

-Λουκέτο στον Λιμενικό Σταθμό Μαρώνειας στην Κομοτηνή – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι  Την υποβάθμιση των Λιμενικών Σταθμών της Θράκης κατα...

-Λουκέτο στον Λιμενικό Σταθμό Μαρώνειας στην Κομοτηνή – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι 

Την υποβάθμιση των Λιμενικών Σταθμών της Θράκης καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών Σταθμών Θράκης, στηλιτεύοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ζητώντας από τους πολιτικούς φορείς της περιοχής να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών.   

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, μπαίνει λουκέτο στον Λιμενικό Σταθμό της Μαρώνειας στην Κομοτηνή, ενώ παράλληλα οι Λ.Σ. Φαναρίου και Αβδήρων σε Κομοτηνή και Ξάνθη αντίστοιχα υποβαθμίζονται σε Λιμενικά Τμήματα. 

«Παρά τη μέγιστη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης και του εξ’ αυτής φόρτου που καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Λιμενικές Αρχές Θράκης, επιχειρείται από την κεντρική εξουσία, στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων, η αναίτια απομείωση κάθε αισθήματος Ασφάλειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή της η Ε.Π.Σ.Λ.Θ. τονίζοντας παράλληλα πως «παρά την γεωγραφική και πληθυσμιακή κατανομή, βάση του οποίου ιδρύθηκαν, καταργείται ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας και υποβιβάζονται οι Λιμενικοί Σταθμοί Φαναρίου και Αβδήρων σε Λιμενικά Τμήματα. Τόσο η δυνατότητα επιτήρησης – φύλαξης της ευρύτερης περιοχής όσο και η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών πλήττεται καίρια».

Μάλιστα οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα απ’ όλους τους φορείς της Θράκης να αναλάβουν πρωτοβουλίες, σημειώνοντας πως  «λόγω των ανωτέρω καλούμε όλους τους φορείς της Θράκης και κυρίως τους πολίτες, που πλήττονται πρώτιστα, να συμβάλουν ενεργά και αποφασιστικά στις προσπάθειες που επιχειρούμε για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Υπηρεσιών της Θράκης καθώς δεν γίνονται εκπτώσεις και οικονομία στην Ασφάλεια των Πολιτών και της Περιοχής μας». 

Προβλήματα με το… τσουβάλι! 
Πριν από μόλις λίγα 24ώρα μάλιστα οι εργαζόμενοι των Λιμενικών Αρχών της Θράκης κοινοποίησαν υπόμνημά τους, στο οποίο καταγράφονταν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα των κατά τόπους Λιμενικών Σταθμών, με ότι αυτά συνεπάγονται για την εύρυθμη λειτουργία τους. 

Όσον αναφορά τον Λιμενικό Σταθμό Φαναρίου, τα προβλήματα προέρχονταν πρωτίστως από την έλλειψη περιπολικού σκάφους (φουσκοτού) καθώς τόσο η Αλιευτική δραστηριότητα αλλά πολύ περισσότερο η εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση λουομένων στις εποπτεύουσες από τον Λ/Σ Φαναρίου παραλίες, εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη αστυνόμευση τόσο από ξηράς όσο και από θάλασσα. Όσον αναφορά τον Λιμενικό Σταθμό των Αβδήρων, επιτακτική κρίνεται η άμεση εξεύρεση κατάλληλου υπηρεσιακού οχήματος (τζιπ) αφού το υπάρχον λόγω παλαιότητας και έλλειψης σχετικών κονδυλίων, και παρά την άοκνη προσπάθεια των συναδέλφων δεν δύναται να ανταπεξέλθει στον προορισμό του και σε συνδυασμό με το εύρος της δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων καθιστά επισφαλή την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Στην περίπτωση του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας, στο σχετικό υπόμνημα αναφέρονταν τα εξής:
- Η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης, στο στεγαστικό πρόβλημα του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας, είναι πλέον απόλυτα επιβεβλημένη σε έναν Λιμενικό Σταθμό που το έργο του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και η παρουσία του είναι επιβεβλημένη και καθοριστική τόσο λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της ακτογραμμής όσο και της δημογραφικής – πληθυσμιακής κατανομής.

- Η ανυπαρξία αξιόπιστου υπηρεσιακού οχήματος αποτελεί πλέον μόνιμη τροχοπέδη στις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων να ανταποκριθούν στα επιχειρησιακά τους καθήκοντα. Απαιτείται η προμήθεια νέου ή αξιόπιστου υπηρεσιακού οχήματος τύπου τζίπ καθώς το υπάρχον λόγω παλαιότητας και έλλειψης σχετικών κονδυλίων, χρήζει άμεσης απόσυρσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια