GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γ. Ντόλιος για την εξόρυξη ζεόλιθου στον Έβρο: «Αυτογελοιοποιούμαστε!»

Συνέντευξη την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έβρου κ. Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σ...

Συνέντευξη την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έβρου κ. Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση της εξόρυξης του ζεόλιθου, που έχει παγώσει. 

Ο ίδιος σημειώνει πως όταν δεν αξιοποιούνται οι πλουτοπαραγωγικές πηγές τίθεται ζήτημα αυτογελοιοποίησης, εκτιμώντας παράλληλα πως άμεσα θα ξεκινήσει η αξιοποίηση του ζεόλιθου στον Έβρο.   

Ο κ. Ντόλιος απαντώντας στο γιατί δεν προχωρά η επένδυση της εξόρυξης του άοσμου ορυκτού ζεόλιθου στα Πετρώματα του Έβρου καθώς και στο ότι έχει ξεσπάσει διαμάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφερε πως «η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών είναι επιτακτική ανάγκη. Υπάρχουν όμως διλήμματα τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης παίρνουν αποκρουστική μορφή σε κάποιες περιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες. 

Ενώ λοιπόν η πολιτεία θέτει αυτού του χαρακτήρα διλήμματα στις τοπικές κοινωνίες, η ίδια φτάνει στα όρια της αυτογελοιοποίησης όταν αδυνατεί να αξιοποιήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως στην περίπτωση του ζεόλιθου στο Τρίγωνο του Εβρου. 

Η εκκρεμότητα επί του συγκεκριμένου θέματος -διάρκειας μιας δεκαετίας- δεν αναδεικνύει μόνο ανικανότητα, αδιαφορία ή γραφειοκρατική αγκύλωση, αλλά δημιουργεί υπόνοιες για εξυπηρέτηση συμφερόντων από μηχανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ασύδοτα υπό την εποπτεία οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας. 

Μετά την έκδοση διάταξης από την Εισαγγελία της Ορεστιάδας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, εκτιμώ ότι θα αποτελέσει απύθμενο και επικίνδυνο θράσος η άρνηση εκ μέρους του Δημοσίου στο θέμα της αξιοποίησης του ζεόλιθου».

Δεν υπάρχουν σχόλια