GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παγώνουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων σε Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και Κομοτηνής

Σε πάγωμα φαίνεται πως οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com τα σενάρια που ήθελαν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου στις ...

Σε πάγωμα φαίνεται πως οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com τα σενάρια που ήθελαν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου στις Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και Κομοτηνής να συγχωνεύονται, με επικρατέστερο το σενάριο να καταργηθούν τα δύο νευραλγικά τμήμα της Εφορίας Ξάνθης και να μεταφερθούν στα αντίστοιχα της Κομοτηνής. 

Το σενάριο αυτό, όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ThrakiToday.com, φάνταζε το πιο επικρατέστερο, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο προγραμματισμός θέλει τα τμήματα τόσο της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής όσο και της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης να παραμένουν ως έχουν. 

Πληροφορίες ωστόσο που ήδη φαίνεται να παρουσιάζονται ως το επικρατέστερο σενάριο ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρά το ότι τα σενάρια αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και μερικές εβδομάδες, το Επιμελητήριο Ξάνθη κοινοποίησε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας να μην προχωρήσει η κατάργηση των δύο τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης μόλις το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς τόσο καιρό να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση ή παρέμβαση.  
Στην επιστολή του ΕΒΕΞ αναφέρονται τα εξής: 
«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) στην ΔΟΥ Κομοτηνής, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ.

Η ΔΟΥ Ξάνθης διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κτίριο με τις απαραίτητες υποδομές, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών και σίγουρα δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος από μία πιθανή μεταφορά των ανωτέρω τμημάτων. Μεγαλύτερο θα είναι το κόστος από την κατάργηση του Δικαστικού και του τμήματος Ελέγχου της ΔΟΥ του νομού μας σε όλους τους επαγγελματίες και στους συμπολίτες μας γιατί συνεπάγεται μετακινήσεις (τουλάχιστον 100χλμ) με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, καθώς και ταλαιπωρία για εμάς τους Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμπόρους φορολογούμενους που συναλλάσσονται συχνότερα με τα παραπάνω τμήματα, εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Οι επαγγελματίες που εκπροσωπούμε έχουν επιβαρυνθεί με πολλά οικονομικά βάρη, από την φορολογία, τα χαράτσια και την μείωση της κατανάλωσης και δεν έχουν την δύναμη ν’ ανταπεξέλθουν σε περισσότερα. Επιπλέον δικαιούνται να έχουν άμεση πρόσβαση στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς να χάνουν αμέτρητες εργατοώρες σε μετακινήσεις και αναμονές, προκειμένου να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Καθώς η περιοχή μας έχει πληρώσει ακριβά το κόστος της οικονομικής κρίσης, με το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων, της αστυνομικής σχολής, του εργοστασίου της ΕΒΖ, των Συνεταιριστικών Εργοστασίων και πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων, δεν αντέχει την παραπέρα αποψίλωση της από υπηρεσίες, γι’ αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε να παραμείνει η ΔΟΥ (Ξάνθης Α-Β) ως έχει, με την πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων της και με πλήρη στελέχωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια