GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κίνδυνος θάνατος για την περιουσία δεκάδων χιλιάδων πολιτών

Κίνδυνος θάνατος για την περιουσία δεκάδων χιλιάδων πολιτών είναι το ενδεχόμενο ξεπαγώματος των πλειστηριασμών όπως πιέζει η τρόικα. Το εν...

Κίνδυνος θάνατος για την περιουσία δεκάδων χιλιάδων πολιτών είναι το ενδεχόμενο ξεπαγώματος των πλειστηριασμών όπως πιέζει η τρόικα. Το ενδεχόμενο αυτό θα είναι όμως και το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων καθώς η υπερπροσφορά θα προκαλέσει άνευ προηγουμένου αναταράξεις.

Επί της ουσίας, λένε άνθρωποι της αγοράς, η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1η Ιανουαρίου του 2014 με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα προκαλέσει τσουνάμι πλειστηριασμών. Οι ίδιοι άνθρωποι υπολογίζουν ότι από τα κόκκινα δάνεια θα προκύψουν τουλάχιστον 150.000 περιπτώσεις πλειστηριασμών μέσα στον επόμενο χρόνο. Μαζί με τα περίπου 250.000 αδιάθετα ακίνητα της αγοράς τα προς διάθεση ακίνητα θα φτάσουν στο αστρονομικό για τα δεδομένα της χώρας νούμερο των 400.000.

Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει μια άνευ προηγουμένου αλλαγή των δεδομένων της αγοράς ακινήτου. Η ήδη κατά 20% ως 30% μειωμένες τιμές, θα πέσουν κατακόρυφα, αλλά ταυτόχρονα δεν αναμένεται να αυξηθεί και η ζήτηση καθώς δεν είναι παρά ελάχιστοι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα αγοράς ακινήτου. Στοιχεία της τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι η υπερδιάθεση ακινήτων στην Ελλάδα μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 20 χρόνια γεγονός που θα οδηγήσει σε στραγγαλισμό έναν απ' τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας, την οικοδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια