GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πόλεμος στην Ξάνθη… για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!

-Καταγγέλλει το Επιμελητήριο Ξάνθης για μνημονιακή πολιτική ο Εμπορικός Σύλλογος -Σκληρή ανακοίνωση για το δημοψήφισμα που θα πραγματοπο...

-Καταγγέλλει το Επιμελητήριο Ξάνθης για μνημονιακή πολιτική ο Εμπορικός Σύλλογος
-Σκληρή ανακοίνωση για το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιήσει το ΕΒΕΞ 

Με μια άκρως σκληρή σε λόγο και περιεχόμενο ανακοίνωση επιλέγει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης να απαντήσει στην απόφαση του Επιμελητηρίου να στήσει κάλπες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης διενεργώντας γκάλοπ για το εάν πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα, αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες, τις Κυριακές. 

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος καταγγέλλει την απόφαση του ΕΒΕΞ, λέγοντας πως μέσω αυτής στηρίζεται η μνημονιακή πολιτική και δεν είναι προς όφελος των επιχειρηματιών της περιοχής. 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:  «ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική του ΕΒΕ Ξάνθης  να προχωρήσει σε διενέργεια  «δημοψηφίσματος» ,  το Σάββατο  29 Ιουνίου 2013, κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην Κεντρική Πλατεία , για το φλέγον -για τον εμπορικό κόσμο- ζήτημα , του ανοίγματος των καταστημάτων  μας , 52 Κυριακές το χρόνο..

Καταγγέλλουμε την  ξεκάθαρη στήριξη της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής , από μέρους του ΕΒΕ , το οποίο αντί να κατεργάζεται τρόπους στήριξης των επαγγελματιών δίδει εφαλτήριο σε πολιτικές εξόντωσής του.

Ακούσαμε διάφορα  ,για συμπεράσματα  από  γκάλοπ ,  όπως  «οι νεότερες ηλικίες είναι υπέρ του «ανοικτά 52 Κυριακές» υπέρ του «Ελευθερία και αυτοδιάθεση». 

Εμείς απαντούμε  
-Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης αποτελείται από νέους ανθρώπους επαγγελματίες ηλικίας  24-45 αλλά και παλαιότερους 45 και άνω, οι οποίοι  συνεργάζονται και συνυπάρχουν με θέσεις και απόψεις παλαιές΄ και ΄νέες΄ και φρόνημα πρωτίστως  ελεύθερο για τον καθένα ξεχωριστά ,  όμως στο ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων μας για 52 Κυριακές υπάρχει μία και μόνη  κοινή συνιστώσα.     
-ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

Αυτό αποτελεί και την θέση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών μας φορέων (Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου)

Είμαστε όλοι Ξανθιώτες , οι γονείς μας παλιοί επαγγελματίες , εμείς μεγαλώσαμε μαζί τους , στις δουλειές τους και τώρα είμαστε στη θέση τους. Θυμόμαστε όλοι ότι, με αγώνες προσπάθησαν και κατάφεραν να κατακτήσουν το δικαίωμα του επαγγελματία στο  ανθρώπινο ωράριο εργασίας , το δικαίωμα στην ψυχοσωματική ανάπαυση , την δυνατότητα να ανταπεξέρχονται στην υποχρέωση  για  οικογενειακό χρόνο.

Έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε  αυτόν τον αγώνα για ένα καλλίτερο αύριο, μια καλλίτερη μέρα για εμάς και τα παιδιά μας . Δεν είμαστε διατεθειμένοι  να συναινέσουμε  σε κανένα πισωγύρισμα σε συνθήκες δουλοπαροικίας , με ατελείωτες ώρες εργασίας και ανύπαρκτα οφέλη  σε όλους τους τομείς της ζωής μας. 

Οι επαγγελματίες –καταστηματάρχες  είναι οι μόνοι που δεν δικαιούνται  αδείας , ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο. Η  Μόνη δυνατότητα  ανάπαυλας είναι  η αργία της  Κυριακής   και αυτό είναι το ελαχιστότατο. 

Καταγγέλλουμε την  διενέργεια « δημοψηφίσματος» από μέρους του ΕΒΕ Ξάνθης και όσον αφορά την πόλωση που σίγουρα θα επιφέρει μεταξύ  των πολιτών επαγγελματιών και καταναλωτών. Σε τι αποσκοπεί;

Θα κληθούν οι επαγγελματίες και καταναλωτές συμπολίτες μας να απαντήσουν  και  στα ερωτήματα;
1ον   -Τι δουλειά κάνετε;
2ον  -Εάν ανοίξουν τα μαγαζιά για 52 Κυριακές τον χρόνο , θα εργαζόσασταν και απογευματινές ώρες και 30  Κυριακές  τον χρόνο  , ώστε να εξυπηρετήσετε και να  συμμερισθείτε τις ανάγκες  που έχει  υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας;
      
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ . 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ « ΔΗΜΟΨΗΦΙΔΜΑ»  ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

Κλείνοντας  θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα  από την επιστολή του Ποιμενάρχη  μας Σεβασμιότατου Κυρίου Κυρίου  Παντελεήμονος  προς τον Υπουργό Ανάπτυξης  κ. Κων/νο Χατζηδάκη. (αρ.πρ. 720-18/06/2013) σχετικά με το θέμα μας . Τον ευχαριστούμε.

«….Η  αργία της Κυριακής δεν αποτελεί μόνο ψυχοσωματική ανάγκη, αφού εξασφαλίζει την ισορροπία, την ξεκούραση, την ανάπαυλα και την γαλήνη από τον φόρτο και τον κάματο όλης της εβδομάδος και τη συνοχή της Ελληνικής οικογένειας…..Η αργία της Κυριακής αποτελεί ένα δώρο  του Θεού  προς τον άνθρωπο, αλλά και μία ευχαριστία του ανθρώπου προς τον Θεό…»

Αυτό θα το στηρίξουμε και θα το φωνάξουμε,  γιατί είμαστε  παιδιά «ΘΕΟΥ» και ΟΧΙ «παραπαίδια» κάποιων».

5 σχόλια

  1. Στη μοναδική πόλη της Χώρας που τα καταστήματα λειτουργούν μόνο δυο απογεύματα κατά το χειμερινό ωράριο, είναι δυνατόν να ζητήσει κάποιος από τους επαγγελματίες να εργαστούν Κυριακή; Μα εδώ δεν εργάζονται όταν πρέπει. Ούτε καν όταν η πόλη γιορτάζει και είναι γεμάτη επισκέπτες. Ή καλύτερα ήταν γεμάτη επισκέπτες. Τι θλιβερή εικόνα να γίνονται γιορτές παλιάς πόλης, με μόνο αξιοθέατο και οικονομικό όφελος από τις υπαίθριες ψησταριές.

    Δυστυχώς και όλο το εικοσιτετράωρο να είναι ανοικτά τα καταστήματα δεν πρόκειται να βελτιωθεί κάτι, μιας και τα εισοδήματα όλων είτε συρρικνώθηκαν, είτε εξαφανίστηκαν λόγω απόλυσης. Και με τις τιμές που έχει η πόλη...

    Δεν πειράζει υπάρχει και το ηλεκτρονικό εμπόριο, όσο και οι όμοροι νομοί που διαθέτουν εμπορεύματα και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές. Για να μη μιλήσουμε για την ευχέρεια της γείτονος χώρας.

    Λυπάμαι που τα γράφω αυτά, αλλά αν δεν υπάρξει άμεση προσαρμογή προς τα κάτω και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες των αγοραστών η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και χειρότερη, ολοένα και μη αναστρέψιμη και θα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θα βάζουν λουκέτο.

    Φαύλος κύκλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)φιλε το ωραριο ειναι οντως για 2 απογευματα αλλα πολλα καταστηματα ανοιγουν και παρασκευη οποτε ο ισχυρισμος σου δεν ειναι και πολυ ακριβεις.
      2)πες μου εσυ ποιος εργαζεται οταν πρεπει.
      3) μαλλον απο λειτουργια αγορας δεν γνωριζεις
      4)για τον καημο σου για το ηλεκτρονικο εμποριο εχεις δικιο
      5) η Ξανθη παντα ηταν απο τις πολεις με λιγο τσιμπιμενες τιμες ( αλλα τι σε ενδιαφερει εχεις το ηλκτρονικο εμποριο )
      οσο για την ευχερεια της χωρας που γειτνιαζει ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

      Υ.Γ. ευχομαι να σε αξιωσει ο θεος να ανοιξεις και εσυ την δικια σου επιχειρηση και μετα να σε δω τι θα λες και τι θα γραφεις.
      υ.γ.2. αν δεν τον ξερεις εσυ και οι περισσοτεροι πολιτες η φορολογια στα μαγαζια στην καλυτερη περιπτωση ( αναλογως την κατηγορια φπα ) ειναι πανω απο35%.

      Διαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ!!!!ΓΙΝΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΑΣ!!!ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ/??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΛΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΡΚΕΤΑ .ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΣΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!!!!
      ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΕΛΙΞΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

      Διαγραφή